Szerző: Hlács Ferenc

2017. július 7. 14:10

Izolációban erős biztonsági céget vesz a Symantec

Az izraeli Fireglasst kebelezi be a cég, az üzlet az idei harmadik negyedévben le is zárul.

Izraeli biztonsági céggel bővül a Symantec, a vállalat bejelentette, felvásárolja a malware, ransomware és phising támadások elleni valós idejű védelemmel foglalkozó Fireglasst. A tervek szerint még az idei harmadik negyedévben lezáruló akvizíció pontos összegét egyik fél sem árulta el, az viszont tudható, hogy a bekebelezett cég a Symantec Integrated Cyber Defense Platformját erősíti majd.

A 2014-ben alapított Fireglass böngészőket célzó izolációs megoldásokban utazik, True Isolation technológiáját több Fortune 500-as vállalat is alkalmazza. A cég megoldásával, ha valamelyik ügyfél egy alkalmazottja le is kattint egy rosszindulatú hivatkozást vagy emailben kapott csatolmányt, az egy elszigetelt környezetben fut le, nem pedig a támadók által célba vett végponton, így elválasztva a potenciálisan érzékeny vállalati adatoktól. A felvásárlástól a Symantec komoly előrelépéseket remél, a cég technológiáinak integrálása a várakozások szerint a "biztonsági események" számát akár 70 százalékkal csökkentheti.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A megoldás előnye továbbá, hogy az azt alkalmazó cégeknél nem kell külön kiképezni az alkalmazottakat, hogy használni tudják a terméket, lényegében ugyanúgy folytathatják a munkájukat mint korábban. Miután a rendszer a teljes webes adatforgalmat először saját környezetén vezeti keresztül, a rosszindulatú linkek mellett akár a zero-day és phising támadásokat is képes kiszűrni, illetve a "másik irányba" is működik, azaz blokkolja az esetleges kártevők kommunikációját az irányítószerverekkel. Mindez ráadásul egy kliens nélküli környezetben, a végpontokon nincs szükség plusz szoftver telepítésére.

Persze nem a felvásárló cég az első, aki felfigyelt a Fireglass tevékenységére, az izraeli vállalat a VentureBeat szerint tavaly novemberi befektetési körében mintegy 20 millió dollárt kalapolt össze. Hasonló vállalatokból a Symantec egyébként előszeretettel vásárol be, és bővíti velük biztonsági portfólióját, tavaly novemberben például nem kevesebb mint 2,3 milliárd dollárért bekebelezte az identitásvédelmi szolgáltatást kínáló LifeLockot, 2016 júniusában pedig 4,7 milliárdot csengetett ki a Blue Coatért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról