Szerző: Habók Lilla

2017. június 8. 12:00

Már a játékbevételből is kapnak a Twitch Affiliate tagjai

Korábban csak a Twitch Partnereknek jártak azok az összegek, amelyhez apránként az Affiliate tagok is hozzáférnek. Mostantól a játékokból és a játékon belüli vásárlásokból is kapnak részesedést a feltörekvő videostreamerek.

Több mint egy hónapja jelentette be a Twitch a partnerprogram mellett az Affiliate Program elindulását, amelybe meghívásos úton kerülhettek be azok, akik 30 nap alatt legalább 500 percet közvetítettek és 50-nél több követővel rendelkeznek, vagyis a nagyobb ranggal és még több pénzzel járó partnerprogram tagságának lehetséges várományosai - a meghívottak számáról nem árult el adatot a cég. Számukra a szolgáltatás első körben a rajongók által adományozható Cheering Bits ikonokból befolyó összegekhez adott hozzáférést, nagyjából minden Bit után 1 centet, de a cég előre jelezte, hogy később még tovább bővíti számukra a pénzkeresési lehetőséget.

Máris bejelentette a Twitch a folytatást, az Affiliate tagok ezentúl a játékok eladásaiból, illetve a játékokon belüli vásárlásokból is kapnak 5 százalékot - írja a The Verge. Eddig csak a partnerprogramban résztvevő profi játékosok részesülhettek ebből a bevételből, és bár a kiterjesztéséről lehetett tudni, de ennek időpontját korábban nem közölte a cég. A szolgáltatás úgy működik, hogy ha a streamerek olyan játékot közvetítenek, amely a Twitch boltjában is megvásárolható, akkor a nézőknek megjelenik a vásárlás ikonja, és ha ezen keresztül veszik meg a játékot, akkor abból a bevételből a streamer is kap.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A videostreamekről ismert oldal februárban indította el saját játékboltját, olyan nagy cégek kínálatával mint például a Telltale Games, Ubisoft és a Paradox Interactive. A bolton keresztül megvásárolhatóak a játékok és más játékon belüli tartalmak - a platform vásárlói pedig ezeken kívül még Twitch Crate-et is kapnak, azaz különböző emotikonok, badge-ek és Bitek véletlenszerűen összeállított csomagját. A játékokért fizetett összegből 70 százalékot kap a játékkészítő, 25 százalék marad a Twitch-nél és 5 százalék megy a partnerprogram, illetve most már az Affiliate program tagjának számlájára. Ezzel a kiadók és a játékosok között is szorosabb kapcsolat alakulhat ki, mivel mindkettőnek a nagyobb eladás az érdeke.

A Twitch számára azért lényeges az Affiliate Program, hogy még több olyan profi tartalomkészítő legyen, aki elsősorban a platformon szerzi bevételeit és ott tölti az idejét. Az egyre több tartalom pedig egyre több nézőt, illetve regisztrált felhasznált generál az oldal számára. Emiatt még tovább fogja bővíteni a Twitch az Affiliate tagoknak is a monetizációs lehetőséget, a jövőben a partnerekhez hasonlóan részesülhetnek majd a hirdetési összegekből és a csatornafeliratkozások bevételéből egyaránt. A két programot azonban továbbra is meg kell különböztetni valahogyan a cégnek, hogy a partnerség továbbra is nagyobb kiváltsággal és több pénzzel járjon a streamereknek, a játékeladások kapcsán viszont ilyen megkülönböztetésről nem esett szó.

a címlapról