Szerző: Asztalos Olivér

2016. július 25. 14:48

Kész a Windows 10 Anniversary Update

Úgy tűnik a már ideje elérhető Windows 10 build, a 14393 lesz a hivatalos Anniversary Update, amelyet augusztus 2-án megkapnak az ügyfelek.

Megjelent a Microsoft évfordulós frissítésének végleges verziója, a Windows 10 Anniversary Update RTM. A 14393-as build múlt csütörtökön bekerült a slow ringbe, pénteken pedig már egy kumulatív frissítés is érkezett hozzá, ezzel pedig gyakorlatilag minden akadály elhárult a jövő heti éles bevetés elől.

Az előző hét elején felbukkant 14393-as buildre a WinSuperSite.com is felfigyelt, többen a végleges verziót látták ebben a verzióban. A kételyek nagyjából két nappal később oszlottak el, amikor a szóban forgó build bekerült a slow ringbe, azaz a legstabilabb frissítési körbe.

Ezt péntek délután egy kumulatív frissítés követte, a 6,3 megabájtos KB3176925 több javítást is tartalmazott. A listán tabletes képernyő orientációs probléma mellett a Windows Update és Store egyes hibának javítása szerepel.

Utóbbi miatt elképzelhető, hogy a végleges és publikus verzió változik. Ennek esélyét csak növeli a Microsoft korábbi gyakorlata, mely szerint a nagyobb horderejű frissítések verziószámát lekerekítik, például a közel egy éve megjelent Windows 10 10240-es számozással érkezett.

A jó néhány újítással, többek között egy plusz védelmi réteggel is ellátott Anniversary Update-et augusztus 2-án, azaz jövő kedden publikálja a Microsoft, a Windows 7-ről, 8-ról, vagy 8.1-ről lehetséges ingyenes frissítés opciója pedig pénteken jár le.

a címlapról