Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

13 órás akkuidőt ígér a HP EliteBook 1030

Asztalos Olivér, 2016. május 17. 11:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Újabb HP notebookról hullott le a lepel, a május eleji termékesőt egy prémium modell egészítette ki. A Core M processzorokra épülő EliteBook 1030 sorozat akár 13 óráig is húzhatja egyetlen töltéssel, zajmentes működés mellett.

Akár 13 óráig is bírhatja a HP legújabb EliteBookja. A 1030-as típusjelzésű új modell a passzív hűtéssel ellátott Intel Core M processzoroknak hála rendkívül hosszú üzemidőt ígér, ráadásul mindezt kis méret és alacsony tömeg mellett teszi.

A 13,3 hüvelykes üzleti gépbe Skylake-alapú Core M processzorok kerültek, a HP egyelőre csak az m7-6Y75-es modellt említette, de valószínűleg az m5-6Y57 és/vagy az m5-6Y54 típusokkal is rendelhető lesz a konfiguráció. A processzorhoz legfeljebb 16 gigabájt rendszermemória társulhat, a háttértár szerepét pedig egy maximum 512 gigabájtos SSD töltheti be az alumíniumból készült házban.

A vékony kávájú (valószínűleg IPS) kijelző Full HD vagy QHD+ (3200x1800) felbontású lehet, utóbbi érintésérzékeny kivitelben, Gorilla Glass bevonttal. Hálózati kapcsolatokért a kombó 802.11ac és Bluetooth 4.2 vezérlő felel, mely WiDi és Miracast támogatással is rendelkezhet. Portok tekintetében a két Type-A mellett egy Type-C aljazat is felkerült a gép oldalára, a külső kijelző pedig HDMI-n keresztül csatlakoztatható, mely kínálat dokkolóval bővíthető tovább.

A gép legvastagabb pontja mindössze 15,7 milliméteres, amihez 1157 grammos tömeg társul, mely kifejezetten kedvezőnek számít a 13,3 hüvelykes képátló mellett. Mindez ugyan elmarad a hasonló komponensekből álló új MacBook paramétereitől, viszont üzemidőben akár 3 órával is jobb lehet a HP legújabb gépe, igaz a 13 órás akkuidőt csak Full HD mellett ígéri a gyártó, QHD+ felbontás mellett már "csak" legfeljebb 9 órára számíthat a felhasználó.

A HP EliteBook 1030 a Folio 1020 és az EliteBook 1040 közötti résbe érkezik, 1250 dolláros induló árral, valamikor május végén.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.