Szerző: Koi Tamás

2016. április 1. 12:00

Több adatot és szinte mindenkinek ingyenes roamingot ad a Vodafone

Egy évvel ezelőtt a magyar mobilszolgáltatók közül elsőként mutatott be a Vodafone Magyarország olyan, korlátlan tarifákat, melyek az EU tagországain belül felár nélkül biztosítják a mobilhasználatot. A szolgáltató most az olcsóbb tarifákra is kiterjeszti az ingyenes roaming ajánlatot, illetve szinte minden kurrens díjcsomagban megnöveli az adatforgalmi keretet.

HIRDETÉS

Április elsejétől megújítja lakossági és vállalati tarifáinak kínálatát a Vodafone Magyarország, mely tavaly ugyanebben az időpontban mutatta be Red EU tarifacsaládját. Az új díjcsomagok az országban elsőként kínáltak a belföldi feltételekkel megegyező mobilozási lehetőséget az EU tagországain belül, ezzel lényegében eltörölve a roaming használati felárat. A szolgáltató a ma bemutatott új tarifákkal nem csak a havi jelentős összegbe kerülő Red tarifáknál, hanem a lényegesen olcsóbb Go ajánlatoknál is bevezeti ezt a modellt.

A mobilcég Red Basic EU+, Medium  EU+ és Extra EU+ tarifáinak ára áprilistól is változatlan, a tarifák azonban mostantól nagyobb adatkeretet (500 MB helyett 1 GB, 2 GB helyett 3 GB és 4GB helyett 5 GB) tartalmaznak. Az új ajánlatok esetében lényeges újdonság, hogy az olcsóbb, Go tarifák új változatai, a Go EU és Go+ EU is tartalmazzák az EU roaming opciót, vagyis a díjcsomagokba foglalt beszéd- és adatkeretet az Európai Unió összes tagországán belül, felár nélkül lehet felhasználni. A Vodafone üzleti ajánlatai hasonló elvek mentén változtak áprilistól.

Az új tarifák bevezetése nem automatikus a régi előfizetőknél, tehát a korábbi Red EU és Go tarifák felhasználóinak kérniük kell az új díjcsomag aktiválását akár mobilalkalmazáson, akár valamelyik ügyfélszolgálati csatornán. Fontos, hogy a Vodafone az új tarifára váltáskor nem ír elő újabb hűségidő-vállalást az előfizető felé. Új elem a mától élő konstrukciókban a feltöltőkártyás ügyfeleknek elérhető "EU hazai áron" opció, valamint, hogy mostantól a KID tarifával rendelkezők havi 60 perc erejéig az EU-ból roaming felár nélkül hívhatják fel szüleiket.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A mobilszolgáltatók közül a kedvezményes roaming-opciók tekintetében láthatóan a Vodafone igyekszik leginkább az EU-s szabályozás elébe menve, idő előtt hazai feltételekkel nyújtani szolgáltatásait külföldön is. Bár a Telekom éppen tegnap jelentette be új, az EU-ban szintén korlátlanságot biztosító Next díjcsomagjait, azok egyelőre csak üzleti ügyfeleknek érhetők el, a lakossági előfizetők továbbra is felárral, vagy valamilyen roaming opcióval tudják csak használni a mobiljukat külföldön.

Az Európai Unió jövő nyáron tervezi az április 30-tól élő roaming felár (részletek korábbi cikkünkben) teljes eltörlését, egy bizonyos fair use keret meghatározásával. Vagyis az előfizetők várhatóan nem korlátlanul, hanem csak egy bizonyos kereten belül beszélhetnek hazai percdíjjal, illetve csak bizonyos adatforgalmi keretet használhatnak majd fel külön díj felszámítása nélkül. Ezt a keretet jelenleg még nem határozta meg az EU, de a Vodafone illetékesei szerint a ma bejelentett új tarifák jövő júniustól is kedvezőbb feltételeket fognak kínálni, mint ami a hatóság által megszabott keretekben szerepel.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 16:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.