Szerző: Asztalos Olivér

2016. március 17. 10:43

Újra sínen a Western Digital-SanDisk üzlet

A februári bizonytalanság után ismét sínen Western Digital-SanDisk üzlet. Lassan minden akadály elhárult az akvizíció elől, amennyiben minden a terv szerint megy, legkésőbb júniusban lezárulhat a felvásárlás.

A februári bizonytalanság után pozitív fordulatot vett a Western Digital-SanDisk üzlet, a legfrissebb hírek szerint mindkét cég részvényesei jóváhagyták az akvizíciót. A flash-alapú tárolóiról, illetve NAND chipjeiről nevezetes SanDisk részvényeseinek 98, a Western Digital részvények tulajdonosainak pedig valamivel több mint 90 százaléka szavazott az akvirálás mellett. Utóbbi vállalat emellett további részvények kibocsátásáról is szavazást tartott, mely a felvásárláshoz szükséges.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A tavaly októberben kötött megállapodás szerint a WDC 86,5 dollárt ad egy SanDisk részvényért, 85,1 dollárt készpénzben, amit megtold 0,0176 saját papírral. Így a felvásárlás értéke nagyjából összesen 19 milliárd dollárra rúg. Az üzlet készpénzes részéhez a vállalat hitelt vesz fel, a 10 milliárd dolláros csomagot várhatóan a JPMorgan biztosítja majd. Az akvizíciót az EU mellett az USA, Szingapúr, Japán, Tajvan, Dél-Korea, Törökország, valamint a Dél-afrikai Köztársaság is jóváhagyta, egyedül a kínai hatóságok döntése van hátra.

A legfrissebb hírek szerint tehát sikerült megnyugtatni a befektetőket. Február végén a merevlemezgyártó egyik legnagyobb részvényese, a londoni Alken Asset Management arra kérte a vállalatot, hogy álljon el a 19 milliárdos üzlettől, ugyanis az összeg jóval magasabb, mint amennyit a flash-alapú tárolóiról ismert SanDisk jelenleg ér. Az Alken Asset egyik szakértője a kérést azzal magyarázta, hogy a SanDisk által jelenleg forgalmazott termékek piaca túl gyorsan változik, a flash-alapú konzumer termékek, mint például SSD-k ára rohamosan csökken. Ennek fényében a korábban kialkudott 19 milliárd dolláros ár mostanra indokolatlanul magas.

Amennyiben a felvásárlás sikerrel zárul, úgy a Western Digital lehet az első olyan vertikálisan integrált vállalat, mely merevlemezeket és flash-alapú tárolókat konzumer és vállalati rendszerekhez is egyaránt szállít. A cég ezzel a következő évtizedekre bebiztosíthatja stabilitását, hiszen a merevlemezek egyre szűkülő piacával hosszútávon komoly problémákba ütközne a Western Digital, flash-alapú technológia nélkül nehéz lenne a túlélés.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról