Szerző: Asztalos Olivér

2016. március 17. 10:43

Újra sínen a Western Digital-SanDisk üzlet

A februári bizonytalanság után ismét sínen Western Digital-SanDisk üzlet. Lassan minden akadály elhárult az akvizíció elől, amennyiben minden a terv szerint megy, legkésőbb júniusban lezárulhat a felvásárlás.

A februári bizonytalanság után pozitív fordulatot vett a Western Digital-SanDisk üzlet, a legfrissebb hírek szerint mindkét cég részvényesei jóváhagyták az akvizíciót. A flash-alapú tárolóiról, illetve NAND chipjeiről nevezetes SanDisk részvényeseinek 98, a Western Digital részvények tulajdonosainak pedig valamivel több mint 90 százaléka szavazott az akvirálás mellett. Utóbbi vállalat emellett további részvények kibocsátásáról is szavazást tartott, mely a felvásárláshoz szükséges.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A tavaly októberben kötött megállapodás szerint a WDC 86,5 dollárt ad egy SanDisk részvényért, 85,1 dollárt készpénzben, amit megtold 0,0176 saját papírral. Így a felvásárlás értéke nagyjából összesen 19 milliárd dollárra rúg. Az üzlet készpénzes részéhez a vállalat hitelt vesz fel, a 10 milliárd dolláros csomagot várhatóan a JPMorgan biztosítja majd. Az akvizíciót az EU mellett az USA, Szingapúr, Japán, Tajvan, Dél-Korea, Törökország, valamint a Dél-afrikai Köztársaság is jóváhagyta, egyedül a kínai hatóságok döntése van hátra.

A legfrissebb hírek szerint tehát sikerült megnyugtatni a befektetőket. Február végén a merevlemezgyártó egyik legnagyobb részvényese, a londoni Alken Asset Management arra kérte a vállalatot, hogy álljon el a 19 milliárdos üzlettől, ugyanis az összeg jóval magasabb, mint amennyit a flash-alapú tárolóiról ismert SanDisk jelenleg ér. Az Alken Asset egyik szakértője a kérést azzal magyarázta, hogy a SanDisk által jelenleg forgalmazott termékek piaca túl gyorsan változik, a flash-alapú konzumer termékek, mint például SSD-k ára rohamosan csökken. Ennek fényében a korábban kialkudott 19 milliárd dolláros ár mostanra indokolatlanul magas.

Amennyiben a felvásárlás sikerrel zárul, úgy a Western Digital lehet az első olyan vertikálisan integrált vállalat, mely merevlemezeket és flash-alapú tárolókat konzumer és vállalati rendszerekhez is egyaránt szállít. A cég ezzel a következő évtizedekre bebiztosíthatja stabilitását, hiszen a merevlemezek egyre szűkülő piacával hosszútávon komoly problémákba ütközne a Western Digital, flash-alapú technológia nélkül nehéz lenne a túlélés.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 16:33

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.