Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Újra sínen a Western Digital-SanDisk üzlet

Asztalos Olivér, 2016. március 17. 10:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A februári bizonytalanság után ismét sínen Western Digital-SanDisk üzlet. Lassan minden akadály elhárult az akvizíció elől, amennyiben minden a terv szerint megy, legkésőbb júniusban lezárulhat a felvásárlás.

hirdetés

A februári bizonytalanság után pozitív fordulatot vett a Western Digital-SanDisk üzlet, a legfrissebb hírek szerint mindkét cég részvényesei jóváhagyták az akvizíciót. A flash-alapú tárolóiról, illetve NAND chipjeiről nevezetes SanDisk részvényeseinek 98, a Western Digital részvények tulajdonosainak pedig valamivel több mint 90 százaléka szavazott az akvirálás mellett. Utóbbi vállalat emellett további részvények kibocsátásáról is szavazást tartott, mely a felvásárláshoz szükséges.

A tavaly októberben kötött megállapodás szerint a WDC 86,5 dollárt ad egy SanDisk részvényért, 85,1 dollárt készpénzben, amit megtold 0,0176 saját papírral. Így a felvásárlás értéke nagyjából összesen 19 milliárd dollárra rúg. Az üzlet készpénzes részéhez a vállalat hitelt vesz fel, a 10 milliárd dolláros csomagot várhatóan a JPMorgan biztosítja majd. Az akvizíciót az EU mellett az USA, Szingapúr, Japán, Tajvan, Dél-Korea, Törökország, valamint a Dél-afrikai Köztársaság is jóváhagyta, egyedül a kínai hatóságok döntése van hátra.

A legfrissebb hírek szerint tehát sikerült megnyugtatni a befektetőket. Február végén a merevlemezgyártó egyik legnagyobb részvényese, a londoni Alken Asset Management arra kérte a vállalatot, hogy álljon el a 19 milliárdos üzlettől, ugyanis az összeg jóval magasabb, mint amennyit a flash-alapú tárolóiról ismert SanDisk jelenleg ér. Az Alken Asset egyik szakértője a kérést azzal magyarázta, hogy a SanDisk által jelenleg forgalmazott termékek piaca túl gyorsan változik, a flash-alapú konzumer termékek, mint például SSD-k ára rohamosan csökken. Ennek fényében a korábban kialkudott 19 milliárd dolláros ár mostanra indokolatlanul magas.

Amennyiben a felvásárlás sikerrel zárul, úgy a Western Digital lehet az első olyan vertikálisan integrált vállalat, mely merevlemezeket és flash-alapú tárolókat konzumer és vállalati rendszerekhez is egyaránt szállít. A cég ezzel a következő évtizedekre bebiztosíthatja stabilitását, hiszen a merevlemezek egyre szűkülő piacával hosszútávon komoly problémákba ütközne a Western Digital, flash-alapú technológia nélkül nehéz lenne a túlélés.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.