Szerző: Asztalos Olivér

2016. március 17. 10:43

Újra sínen a Western Digital-SanDisk üzlet

A februári bizonytalanság után ismét sínen Western Digital-SanDisk üzlet. Lassan minden akadály elhárult az akvizíció elől, amennyiben minden a terv szerint megy, legkésőbb júniusban lezárulhat a felvásárlás.

A februári bizonytalanság után pozitív fordulatot vett a Western Digital-SanDisk üzlet, a legfrissebb hírek szerint mindkét cég részvényesei jóváhagyták az akvizíciót. A flash-alapú tárolóiról, illetve NAND chipjeiről nevezetes SanDisk részvényeseinek 98, a Western Digital részvények tulajdonosainak pedig valamivel több mint 90 százaléka szavazott az akvirálás mellett. Utóbbi vállalat emellett további részvények kibocsátásáról is szavazást tartott, mely a felvásárláshoz szükséges.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A tavaly októberben kötött megállapodás szerint a WDC 86,5 dollárt ad egy SanDisk részvényért, 85,1 dollárt készpénzben, amit megtold 0,0176 saját papírral. Így a felvásárlás értéke nagyjából összesen 19 milliárd dollárra rúg. Az üzlet készpénzes részéhez a vállalat hitelt vesz fel, a 10 milliárd dolláros csomagot várhatóan a JPMorgan biztosítja majd. Az akvizíciót az EU mellett az USA, Szingapúr, Japán, Tajvan, Dél-Korea, Törökország, valamint a Dél-afrikai Köztársaság is jóváhagyta, egyedül a kínai hatóságok döntése van hátra.

A legfrissebb hírek szerint tehát sikerült megnyugtatni a befektetőket. Február végén a merevlemezgyártó egyik legnagyobb részvényese, a londoni Alken Asset Management arra kérte a vállalatot, hogy álljon el a 19 milliárdos üzlettől, ugyanis az összeg jóval magasabb, mint amennyit a flash-alapú tárolóiról ismert SanDisk jelenleg ér. Az Alken Asset egyik szakértője a kérést azzal magyarázta, hogy a SanDisk által jelenleg forgalmazott termékek piaca túl gyorsan változik, a flash-alapú konzumer termékek, mint például SSD-k ára rohamosan csökken. Ennek fényében a korábban kialkudott 19 milliárd dolláros ár mostanra indokolatlanul magas.

Amennyiben a felvásárlás sikerrel zárul, úgy a Western Digital lehet az első olyan vertikálisan integrált vállalat, mely merevlemezeket és flash-alapú tárolókat konzumer és vállalati rendszerekhez is egyaránt szállít. A cég ezzel a következő évtizedekre bebiztosíthatja stabilitását, hiszen a merevlemezek egyre szűkülő piacával hosszútávon komoly problémákba ütközne a Western Digital, flash-alapú technológia nélkül nehéz lenne a túlélés.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról