Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

iRobot: rakéta helyett még több porszívó

Asztalos Olivér, 2016. február 08. 16:55
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Eladja katonai robotokat fejlesztő divízióját az iRobot. A vállalat stratégiaváltással magyarázza a döntést, a cég még nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni a konzumer termékekre.

Az iRobot értékesíti a különféle katonai robotokat fejlesztő részlegét, adta hírül múlt héten a vállalat. A lépés hátterében egy új stratégia áll, ugyanis a konzumer körökben elsősorban robotporszívóiról ismert cég ezután még nagyobb hangsúlyt kíván helyezni a háztartásokban hasznosítható különféle robotikus eszközökre.

A Defense & Securities elnevezésű divíziót az Arlington Capital Partners vásárolja meg, amiért a hírek szerint 45 millió dollárt tehet majd zsebre az iRobot. A vállalat kínálatában jelenleg négy katonai modell található, a kisméretű felderítő FirstLooktól az akár 150 kilogrammot is mozgatni képes Kobráig. A hadsereg kötelékeiben népszerű PackBot ezek között helyezkedik el, ezt a modellt többek között Afganisztánban is előszeretettel alkalmazta az amerikai haderő.

A hírek szerint ezekre a modellekre jelenleg nincs akkora igény mint bő 10 évvel ezelőtt, az iRobot pedig most sokkal inkább a különféle otthoni robotokban látja a növekedési potenciált. A cég közleménye szerint a közelmúltban bemutatott Roomba 980 nagy sikernek örvend, a bevétel pedig növekszik, amit az iRobot szeretne meglovagolni. A cég szerint jelenleg 14 millió különféle robot kószál az otthonokban, mely számot természetesen növelni szeretné az iRobot. Az új termékek bevezetése mellett a kínai piac meghódítása is a tervek között szerepel.

Az otthoni robotok fejlesztése mellett még a vállalati termékek is fennmaradnak a palettán. A 21,5 hüvelykes kijelzővel szerelt Ava 500 videokonferencia-robotot még 2013-ban mutatta be a vállalat, mely azóta már az Intel vezérigazgatója, Brian Krzanich mellett is feltűnt a színpadon, épp az iRobot vezetőjét személyesítve meg.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.