Szerző: Koi Tamás

2013. június 12. 10:59

Személyesebbé teszi a videohívásokat a konferencia-robot

Sci-fi filmekbe illő videokonferencia-rendszeren dolgozik a Cisco és a robotikai megoldásairól ismert iRobot. Az Ava 500 videokonferencia-robot önállóan navigál az épületben, de a terepre is tudja követni a munkatársakat - értelemszerűen bizonyos korlátok közepette.

HIRDETÉS

A legfrissebb robotikai fejlesztések és videokonferencia-rendszerek előnyeit ötvözi az a megoldás, melyet a Cisco és az iRobot közösen fejleszt az irodában és a terepen folytatott videohívások személyesebbé tétele érdekében. Az Ava 500 névre keresztelt robot az iRobot által kifejlesztett autonóm navigációt és a Cisco TelePresence megoldást keresztezi, és így számos új helyszínen – például gyártócsarnokokban, laboratóriumokban - is lehetővé teszi a videokonferenciákat.

Az Ava 500 létrehozásakor az iRobot Ava mobil robotplatformját a Cisco TelePresence EX60 videovégponttal egyesítette a két fejlesztőcég. Utóbbi lényegében egy 21,5 hüvelykes, HD felbontású, kamerával, hangszóróval és mikrofonnal ellátott kijelző, mely az iRobot mobil platformjának tetején kapott helyet. A rendszer egy iPaden elérhető interfészen keresztül vezérelhető, mely tartalmaz egy térképet, amin kijelölhető például egy szabad tárgyaló, vagy tetszőleges helyiség, ahová a felhasználó "behívhatja" a robotot, vagyis a vonal túlsó végén lévő kollégáját tárgyalni. A videokonferencia végeztével az egység automatikusan visszatér a töltőállomásra, közben minden akadályt kikerülve.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A vonal végén lévő felhasználó az aktiválás során választhat, hogy privát módban – ekkor a képernyő sötét –, vagy publikus módban – amikor a felhasználó arca látható a képernyőn – teszi meg az utat a feltöltő állomástól a kiválasztott úticélig. A publikus mód használatával a felhasználó látható, és akár meg is állhat egy rövid beszélgetésre az éppen arra járó kollégájával.

A tervezők elképzelései szerint az Ava 500 sokkal személyesebbé teheti a privát vagy csoportos videokonferenciákat a hagyományos megoldásokhoz képest, ahol többnyire erre a célra létrehozott, előre berendezett tárgyalókban lehet csupán részt venni a beszélgetésekben. A platform emellett lehetőséget ad arra is, hogy a videokonferenciát a cégek teljesen kiragadják az irodai környezetből, így akár terepen is használhatóvá válhat a megoldás, emellett a rendszer a cégek különböző telephelyei közt sokkal rugalmasabban mozgatható.

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 22. 12:42

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.