Szerző: Voith Hunor

2015. december 4. 10:00

"Cégesíthető" a Windows 10 Mobile

Nincs külön vállalati lemezkép, a "cégesítés" egy XML fájllal oldható meg, és néhány céges felhasználásra szánt funkciót nyit meg.

A Windows 10 Mobile Enterprise-t, azaz az új mobil operációs rendszer vállalati felhasználásra szánt változatát a Microsoft még tavasszal, a Windows 10 különböző kiadásainak ismertetésekor jelentette be. A cég akkor még nagyon kevés információt osztott meg erről a változatról, mára azonban a legtöbb részlet tisztázódott, többek között a terjesztés módja is. A Windows 10-es mobilflottát tervező üzemeltetőknek ez volt az egyik legfontosabb kérdés: Speciális lemezképek telepítésével kell-e majd vesződni, vagy lesz valamilyen más módszer a Windows 10 Mobile-os telefonok "cégesítésére".

A Microsoft nemrég megerősítette, hogy nem lesz szükség speciális Enterprise-lemezképre. A vállalati kiadás lényegében egy MSDN-ről külön letölthető XML fájl, ami az adott telefonokon a konzumer Windows 10 Mobile-ból Enteprise kiadást varázsol. Ezzel három új funkció nyílik meg az eszközökön: A Windows Store megkerülésével harmadik féltől származó alkalmazások telepítése, a Windows Update for Business és a Current Branch for Business frissítési ág. Ami a használati feltételeket illeti, a User SL vagy User Add-on típusú Windows Software Assurance (SA) előfizetés keretein belül a licencelt felhasználó "másodlagos eszközeire" telepíthető az Enterprise változat.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Windows a globális okostelefon-piac tekintetében nagyon gyengén teljesít, de ha a képet a vállalati szektorra szűkítjük, javul a helyzet. A magyar piacon információink szerint a Windows Phone céges környezetben kifejezetten kedvelt és népszerűsége egyre nő, ahogy a Microsoft a Windows 10-et és felhős szolgáltatásait olyan egységbe gyúrja, ami az amúgy is "Microsoft-országnak" számító Magyarországon igen vonzóvá teheti a windowsos céges mobileszközöket.

A Windows 10 Mobile RTM kiadásának a Lumia 950 és 950 XL megjelenése miatt a 10586-os build tekinthető, de egy olaszországi rendezvényen készült felvétel szerint december első hetében (azaz elvileg a napokban) érkezni fog egy újabb build – ami elsősorban biztonsági frissítéseket, nem funkcionális fejlesztéseket fog tartalmazni. Reméljük, hogy a stabilitás is javulni fog, mert az aktuális build még a most piacra dobott csúcs Lumiákon is produkál kilépéseket, sőt, újraindulást is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról