Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

"Cégesíthető" a Windows 10 Mobile

Voith Hunor, 2015. december 04. 10:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Nincs külön vállalati lemezkép, a "cégesítés" egy XML fájllal oldható meg, és néhány céges felhasználásra szánt funkciót nyit meg.

A Windows 10 Mobile Enterprise-t, azaz az új mobil operációs rendszer vállalati felhasználásra szánt változatát a Microsoft még tavasszal, a Windows 10 különböző kiadásainak ismertetésekor jelentette be. A cég akkor még nagyon kevés információt osztott meg erről a változatról, mára azonban a legtöbb részlet tisztázódott, többek között a terjesztés módja is. A Windows 10-es mobilflottát tervező üzemeltetőknek ez volt az egyik legfontosabb kérdés: Speciális lemezképek telepítésével kell-e majd vesződni, vagy lesz valamilyen más módszer a Windows 10 Mobile-os telefonok "cégesítésére".

A Microsoft nemrég megerősítette, hogy nem lesz szükség speciális Enterprise-lemezképre. A vállalati kiadás lényegében egy MSDN-ről külön letölthető XML fájl, ami az adott telefonokon a konzumer Windows 10 Mobile-ból Enteprise kiadást varázsol. Ezzel három új funkció nyílik meg az eszközökön: A Windows Store megkerülésével harmadik féltől származó alkalmazások telepítése, a Windows Update for Business és a Current Branch for Business frissítési ág. Ami a használati feltételeket illeti, a User SL vagy User Add-on típusú Windows Software Assurance (SA) előfizetés keretein belül a licencelt felhasználó "másodlagos eszközeire" telepíthető az Enterprise változat.

A Windows a globális okostelefon-piac tekintetében nagyon gyengén teljesít, de ha a képet a vállalati szektorra szűkítjük, javul a helyzet. A magyar piacon információink szerint a Windows Phone céges környezetben kifejezetten kedvelt és népszerűsége egyre nő, ahogy a Microsoft a Windows 10-et és felhős szolgáltatásait olyan egységbe gyúrja, ami az amúgy is "Microsoft-országnak" számító Magyarországon igen vonzóvá teheti a windowsos céges mobileszközöket.

A Windows 10 Mobile RTM kiadásának a Lumia 950 és 950 XL megjelenése miatt a 10586-os build tekinthető, de egy olaszországi rendezvényen készült felvétel szerint december első hetében (azaz elvileg a napokban) érkezni fog egy újabb build – ami elsősorban biztonsági frissítéseket, nem funkcionális fejlesztéseket fog tartalmazni. Reméljük, hogy a stabilitás is javulni fog, mert az aktuális build még a most piacra dobott csúcs Lumiákon is produkál kilépéseket, sőt, újraindulást is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.