Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

A vártnál előbb elindult a YouTube Music

Hlács Ferenc, 2015. november 13. 12:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Elindította YouTube Music zenestreaming szolgáltatását a Google. Az Android és iOS platformokon elérhető alkalmazásban a különböző zeneszámok videoklippel vagy anélkül is meghallgathatók, a megoldás előfizetéses verziója pedig a YouTube Reddel vehető igénybe.

Hivatalosan is elrajtolt a YouTube Music, a Google második zenestreaming szolgáltatása - igaz egyelőre csak az Egyesült Államokban. A kezdeményezés kifejezetten érdekes húzás a keresőóriás részéről, hiszen a cég már rendelkezik hasonló szolgáltatással: a 2013-ban indított Google Play Music jórészt azonos piacot céloz.

Fontos különbség ugyanakkor, hogy a YouTube Music nevéhez hűen alapértelmezetten továbbra is a videók köré épít. Az Android és iOS platformokon elérhető alkalmazás a videómegosztó zenés tartalmait válogatja össze: egy kívánt számot kikeresve a videoklip alatt az ahhoz kapcsolódó remixeket, feldolgozásokat vagy koncertfelvételeket sorolja fel - a konkrét számok mellett továbbá természetesen előadókra és albumokra is lehetőség van keresni. A zenestreaming piac új versenyzőjéről lévén szó, a videostream persze leállítható ha éppen nincs szem előtt a telefon, ilyenkor csak a hangsáv lejátszása folytatódik, kímélve az adatforgalmat.

Utóbbira az zeneszámok offline mentésével is lehetőség van: hogy pontosan mekkora helyet biztosítunk az appnak a telefonon vagy tableten rendelkezésre álló tárterületből, az alkalmazás beállításai között, egy csúszkával állítható, de kiválasztható a letöltött videó felbontása is. A YouTube Music-ban továbbá folyamatosan aktív az "autoplay" így egy-egy szám vagy az album végére érve az app mindig biztosít utánpótlást, ahogy a vállalat fogalmaz, "a zene soha nem áll le".

A YouTube Music, ahogy legtöbb riválisa, ingyenes és előfizetéses formában is elérhető. Előbbi az ismert, reklámokkal megtűzdelt konstrukcióban használható, az offline lejátszás lehetősége nélkül, míg a fizetős változat a korábban már ismertetett YouTube Red keretei között vehető igénybe. Az előfizetők havi tíz dollárért ugyanakkor nem csak a frissen indult szolgáltatást kapják meg, de a hagyományos YouTube-on is reklámok nélkül böngészhetnek, sőt a díj a Google Play Music All Accesshez, valamint a YouTube Gaming és Kids szolgáltatásokhoz is hozzáférést biztosít. Az október végén indult Red az új szolgáltatáshoz hasonlóan, jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el, ugyanakkor a vállalat azt ígéri, az jövőre megkezdi a terjeszkedést további régiók felé.

Ezzel a Google alaposan feladja a leckét riválisainak: a Spotify vagy az Apple Music ugyancsak havi tíz dollárért vehetők igénybe, a keresőóriás megoldását választva viszont a felhasználók ugyanezért az összegért a reklámoktól is megszabadulhatnak olyan szolgáltatásokban, amelyeket jó eséllyel egyébként is használnak - a YouTube Music ráadásul a koncertfelvételekkel és feldolgozásokkal olyan plusz tartalmakat kínál, amelyek hiányoznak a konkurencia repertoárjából.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.