Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Újra programozóversenyt hirdet az NNG

Voith Hunor, 2015. október 12. 13:45
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Negyedszer hirdeti meg C++-versenyét az iGO fejlesztője, a legjobbak állásajánlatra is számíthatnak. A megmérettetésre október 26-ig lehet jelentkezni.

hirdetés

Negyedik alkalommal indít országos programozóversenyt az iGO-ról ismert NNG. A cég szerint a megmérettetésekkel az elmúlt években mintegy ezerfős szakmai közösséget sikerült megmozgatni, a pozitív tapasztalatok alapján így idén is több száz jelentkezőre számítanak. Érdekesség, hogy arányaiban ugyan a tapasztaltabb programozókból álló csapatok szoktak többségben lenni, az elmúlt két évben a dobogós helyezéseket hallgatói csapatok vitték el.

A versenyre október 26-ig várják szakmai előélettől függetlenül hallgatók és tapasztalt szakemberek jelentkezését háromfős csapatokban. A selejtező körök (melyek november 16-ig tartanak majd) után a legjobb 10 csapat egy 12 órás döntő (november 27.) alkalmával a helyszínen írt programokkal küzd majd meg egymással. Idén a legjobb csapat tagjai az állásajánlaton túl belépést nyernek a barcelonai Mobile World Congressre, a második helyezett csapat tagjai három Hermann Miller Celle széket, míg a harmadik helyezett csapat tagjai három drónt vihetnek haza.

A feladatokat az NNG-nél dolgozó fejlesztők állították össze úgy, hogy alapvető C++ tudással is megoldhatóak legyenek, de a nehézségi szint emelésével egyre kreatívabb és összetettebb gondolkodásra legyen szükség. "Függetlenül attól, hogy valaki éppen frissen végzett az egyetemen vagy már többéves szakmai tapasztalattal rendelkezik, kellő kihívást jelentenek a feladatok" – mondta Tompos Ákos, az NNG autóipari projektekért felelős vezetője.

Az NNG számára rendkívül fontosak ezek a versenyek, a cég ugyanis gyors ütemben bővül, szó szerint százával veszi fel az új munkatársakat. Idén összesen mintegy 200 fővel tervezik bővíteni a létszámot, 90 pozíció azonban még betöltetlen – a verseny "lefölözésével" az NNG-nek kevésbé kell a hagyományos toborzási eszközökre hagyatkoznia az amúgy is szűkös fejlesztői munkaerőpiacon.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.