Szerző: Voith Hunor

2015. október 12. 13:45

Újra programozóversenyt hirdet az NNG

Negyedszer hirdeti meg C++-versenyét az iGO fejlesztője, a legjobbak állásajánlatra is számíthatnak. A megmérettetésre október 26-ig lehet jelentkezni.

HIRDETÉS

Negyedik alkalommal indít országos programozóversenyt az iGO-ról ismert NNG. A cég szerint a megmérettetésekkel az elmúlt években mintegy ezerfős szakmai közösséget sikerült megmozgatni, a pozitív tapasztalatok alapján így idén is több száz jelentkezőre számítanak. Érdekesség, hogy arányaiban ugyan a tapasztaltabb programozókból álló csapatok szoktak többségben lenni, az elmúlt két évben a dobogós helyezéseket hallgatói csapatok vitték el.

A versenyre október 26-ig várják szakmai előélettől függetlenül hallgatók és tapasztalt szakemberek jelentkezését háromfős csapatokban. A selejtező körök (melyek november 16-ig tartanak majd) után a legjobb 10 csapat egy 12 órás döntő (november 27.) alkalmával a helyszínen írt programokkal küzd majd meg egymással. Idén a legjobb csapat tagjai az állásajánlaton túl belépést nyernek a barcelonai Mobile World Congressre, a második helyezett csapat tagjai három Hermann Miller Celle széket, míg a harmadik helyezett csapat tagjai három drónt vihetnek haza.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A feladatokat az NNG-nél dolgozó fejlesztők állították össze úgy, hogy alapvető C++ tudással is megoldhatóak legyenek, de a nehézségi szint emelésével egyre kreatívabb és összetettebb gondolkodásra legyen szükség. "Függetlenül attól, hogy valaki éppen frissen végzett az egyetemen vagy már többéves szakmai tapasztalattal rendelkezik, kellő kihívást jelentenek a feladatok" – mondta Tompos Ákos, az NNG autóipari projektekért felelős vezetője.

Az NNG számára rendkívül fontosak ezek a versenyek, a cég ugyanis gyors ütemben bővül, szó szerint százával veszi fel az új munkatársakat. Idén összesen mintegy 200 fővel tervezik bővíteni a létszámot, 90 pozíció azonban még betöltetlen – a verseny "lefölözésével" az NNG-nek kevésbé kell a hagyományos toborzási eszközökre hagyatkoznia az amúgy is szűkös fejlesztői munkaerőpiacon.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 07:38

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.