Szerző: HIRDETÉS

2015. március 31. 18:37

Tanulnál Németországban, ingyen?

Tehetséges hazai fiatalok számára hirdet pályázatot az SAP szoftvercég. Olyan angolul beszélő fiatalok jelentkezését várja a vállalat, akik a jövőjüket az információtechnológia világában képzelik el.

Mit kínál a program?

  • három év alatt megszerezhető németországi IT-s diplomát, ahol a tandíjat az SAP állja
  • ösztöndíjat a kinti tartózkodáshoz
  • azonnal használható tudást a duális képzésnek köszönhetően
  • munkatapasztalatot a világ legnagyobb üzleti szoftvercégének központjában
  • folyékony német nyelvtudás megszerzését
  • 2015. őszi kezdést öt fő számára

 

Pályázati feltételek - kérdezz-felelek

Miről szól a pályázat?

A pályázat lehetőséget ad öt tehetséges magyar fiatal számára, hogy hároméves duális képzés keretében felsőfokú diplomát szerezzenek Németországban. A duális képzés lényege, hogy az elméleti és gyakorlati tudás megszerzése egyensúlyban van a képzés ideje alatt.

Az elméleti oktatás a Duale Hochschule Baden-Württemberg Mannheim intézetében zajlik majd, a gyakorlati képzésre az SAP szoftvercég walldorfi központjában kerül sor. A képzés utolsó fázisa Magyarországon lesz, az SAP hazai irodájában. A tandíj költségét a szoftvercég állja, és fokozatosan emelkedő ösztöndíjat is kapsz a kinttartózkodáshoz.

Mit finanszíroz a program?

A tandíj mellett biztosítjuk a tanuláshoz és munkához szükséges laptopot, tananyagokat. Emellett ösztöndíjat is kapnak nyertesek, ennek kezdő összege 950 euró személyenként és havonta. Összehasonlításképpen, egy egyfős kollégiumi szoba 300 euró körüli összegért érhető el havonta Mannheim környékén.

Mi lesz a képzés nyelve, és mit fogok tanulni, ha nyerek a pályázaton?

A megfelelő oktatást, szakirányt a pályázat nyertesei választják ki a Duale Hochschule Baden- Württemberg Mannheim kínálatából. A képzés első felében angolul tartják a tanórákat, de utána már német nyelvű oktatás is lesz, ezért erősen javasolt, hogy németül jól beszélők jelentkezzenek a programba. A mannheimi intézet német diplomát fog adni.

Miért éri meg jelentkeznem?

A program sikeres teljesítése esetén az egyik legismertebb német duális képző intézménytől kapsz bachelor (BSc) diplomát, három év SAP-s tapasztalatra teszel szert, és folyékonyan fogsz németül beszélni.

Miért jó, ha lesz SAP-s tapasztalatom?

Az SAP a világ legnagyobb üzleti informatikai cége, amelynek megoldásai áthatják a világgazdaságot. Nemcsak mi gondoljuk, hogy ez a legjobb munkahely, de számos díj is bizonyítja, hogy itt a legjobb elindítani a karrieredet. Az SAP-nál a leginnovatívabb technológiákkal dolgozhatsz, legyen az a fejlesztés, a tanácsadás, az ügyféltámogatás, az értékesítés vagy bármilyen más vállalati terület. Ha a program elvégzése után az SAP-nál, vagy a vállalat ökoszisztémájában szeretnél dolgozni, az így megszerzett tapasztalat komoly előny.

Mikor kezdődik a program, és meddig tart?

A képzés a 2015/16. tanév őszi félévében kezdődik, de már augusztusban érdemes lesz kiutaznod Mannheimbe. A duális képzés 3 évig tart.

Kiket vártok a pályázaton?

Jó tanulmányi eredménnyel kell, hogy rendelkezz. Azaz legalább 4.0-ás átlagot mutassanak az érdemjegyeid az utolsó két lezárt periódusban. Az utolsó két lezárt periódus lehet az érettségi előtti év, és a mostani félév, vagy ha korábban tetted le az érettségit, akkor az érettségi előtti év, és az érettségi éve. Emellett kimagasló angol nyelvtudás szükséges, valamint előnyt élvez az, aki legalább kommunikációs szintű német nyelvtudással bír.

A program az első diplomájukat megszerezni kívánókat támogatja. Azon magyar állampolgárságú fiatalok jelentkezését várjuk, akik idén kapják meg érettségi bizonyítványukat, vagy 2013-ban, 2014-ben végeztek, és még nem kezdték el felsőfokú tanulmányaikat Magyarországon.

Mi alapján választjátok ki a programban résztvevőket?

A fő szempont a motiváció és a felkészültség - közte pl. nyelvtudás-, a tanulmányi eredmények, és az elkötelezettség az infokommunikáció fele.

Jelentkezem! Mikor és hogyan tudom megtenni? Mikor lesz eredményhirdetés?

Jelentkezni e-mail útján lehet a diana.nagy@sap.com címen, Nagy Diánánál. A jelentkezésednek tartalmaznia kell az önéletrajzodat, hogy miért szeretnél részt venni a programban, és írjál arról is, hogy mit jelent számodra, milyen szerepet tölt be az életedben az infokommunikáció, milyen karriercélod van. A jelentkezésed szövege ne haladja meg a maximum két A/4 oldal terjedelemét, word formátumban, angolul (az önéletrajzodat is angolul küldd,ne felejtsd el jelezni a két utolsó lezárt periódus érdemjegyeinek átlagát).

Amennyiben az első kiválasztási körön megfeleltél, kollégánk felhív egy személyes interjú egyeztetése céljából. Jelentkezési határidő: 2015. április 29, éjfél. Az öt nyertest legkésőbb 2015. július 6-ig értesítjük.

További kérdésem van, kihez fordulhatok?

Bővebb információért fordulj Nagy Diánához (diana.nagy@sap.com).

Egyéb információk, hasznos linkek:

A pályázat kiírója az SAP SE. A pályázat kiírója fenntartja magának a jogot az esetleges változtatásra. A pályázattal szembeni jogi út kizárva. A tájékoztatás nem teljeskörű.

Bővebben az SAP-ról: www.sap.com
Bővebben az SAP University Alliances-ről: http://www.uac.sap.com/
A Mannheimi Duális Főiskola honlapja: http://www.dhbw-mannheim.de/en

[Az SAP megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról