Szerző: Koi Tamás

2015. március 12. 11:30

A Vodafone is elindította saját filmkölcsönzőjét

Március közepén a Vodafone Magyarország is elindította saját online videostreaming-szolgáltatását Red Mozi néven, így immár mindhárom hazai mobilszolgáltató kínálatában szerepel előfizetéses vagy eseti filmkölcsönzési lehetőség.

A Red szolgáltatásportfólió részeként március közepétől a Vodafone Magyarország kínálatában is elérhető saját márkás online videostreaming-szolgáltatás Red Mozi néven. A brit tulajdonban lévő operátor egyelőre tesztidőszakban üzemelteti a VOD (video-on-demand) és sVOD (vagyis előfizetéses rendszerű) hibrid szolgáltatást, május végéig utóbbiért nem, csak a premier filmek és a sorozatepizódok kölcsönzéséért kér pénzt (kölcsönzésenként 90-800 forintot).

A Red Mozi szolgáltatást más, hasonló online streaming megoldásokkal megegyezően okostelefonokon, tableteken és PC-n (böngészőn) keresztül lehet elérni, a rendszerbe legfeljebb öt eszköz regisztrálható be, ebből kettő párhuzamosan streamelhet tartalmat. A Vodafone több ezer órányi tartalmat ígér, a kínálat a Disney, az ABC, a Sony, a 20th Century Fox, a Viacom, valamint független magyar és nemzetközi stúdiók tartalmaiból áll.

Az operátor ígérete szerint a filmkínálat hetente legalább egy premierfilmmel egészül ki (ezt Red Premiernek nevezi a szolgáltató). A premierfilmek a premier hetében külön kölcsönzési díj nélkül megtekinthetők lesznek, ezt követően kell nagy részükért egyszeri kölcsönzési díjat fizetni. A filmek és sorozatok a kölcsönzést követő 48 órában többször is megtekinthetők.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A szolgáltatás a Vodafone mobilnet-hálózatán, valamint Wi-Fi-n keresztül használható, a rendszer az adaptív streaming technológiának köszönhetően a képminőséget az éppen aktuálisan rendelkezésre álló sávszélességhez igazítja. A szolgáltató szerint a Red Mozi használatához minimum 1 Mbps letöltési sávszélességet biztosító internetcsomagra van szükség, egy 4 GB-os adatforgalmat tartalmazó mobilnet-előfizetéssel pedig 6-7 film nézhető meg SD-ben, 3 pedig HD-ben.

A Vodafone a Red Mozi szolgáltatásával harmadikként felzárkózik a Telenor és a Telekom által korábban elindított, MyTV és TV GO néven üzemeltetett online streaming szolgáltatásokhoz. A versenytársak esetében azonban fontos különbség, hogy mindkét említett rendszer kínál lineáris tévés tartalmat. Az operátorok közt jelentős különbség mutatkozik az online videotéka választékát illetően is, így a MyTV tékájának kifejezetten szegényes, legfőképpen a tévécsatornák VOD-tartalmaira fókuszáló választékához képest a Red Mozi már az induláskor az egyik legerősebb hazai streaming-kínálattal lépett a piacra.

a címlapról