Szerző: Koi Tamás

2015. március 12. 11:30

A Vodafone is elindította saját filmkölcsönzőjét

Március közepén a Vodafone Magyarország is elindította saját online videostreaming-szolgáltatását Red Mozi néven, így immár mindhárom hazai mobilszolgáltató kínálatában szerepel előfizetéses vagy eseti filmkölcsönzési lehetőség.

A Red szolgáltatásportfólió részeként március közepétől a Vodafone Magyarország kínálatában is elérhető saját márkás online videostreaming-szolgáltatás Red Mozi néven. A brit tulajdonban lévő operátor egyelőre tesztidőszakban üzemelteti a VOD (video-on-demand) és sVOD (vagyis előfizetéses rendszerű) hibrid szolgáltatást, május végéig utóbbiért nem, csak a premier filmek és a sorozatepizódok kölcsönzéséért kér pénzt (kölcsönzésenként 90-800 forintot).

A Red Mozi szolgáltatást más, hasonló online streaming megoldásokkal megegyezően okostelefonokon, tableteken és PC-n (böngészőn) keresztül lehet elérni, a rendszerbe legfeljebb öt eszköz regisztrálható be, ebből kettő párhuzamosan streamelhet tartalmat. A Vodafone több ezer órányi tartalmat ígér, a kínálat a Disney, az ABC, a Sony, a 20th Century Fox, a Viacom, valamint független magyar és nemzetközi stúdiók tartalmaiból áll.

Az operátor ígérete szerint a filmkínálat hetente legalább egy premierfilmmel egészül ki (ezt Red Premiernek nevezi a szolgáltató). A premierfilmek a premier hetében külön kölcsönzési díj nélkül megtekinthetők lesznek, ezt követően kell nagy részükért egyszeri kölcsönzési díjat fizetni. A filmek és sorozatok a kölcsönzést követő 48 órában többször is megtekinthetők.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A szolgáltatás a Vodafone mobilnet-hálózatán, valamint Wi-Fi-n keresztül használható, a rendszer az adaptív streaming technológiának köszönhetően a képminőséget az éppen aktuálisan rendelkezésre álló sávszélességhez igazítja. A szolgáltató szerint a Red Mozi használatához minimum 1 Mbps letöltési sávszélességet biztosító internetcsomagra van szükség, egy 4 GB-os adatforgalmat tartalmazó mobilnet-előfizetéssel pedig 6-7 film nézhető meg SD-ben, 3 pedig HD-ben.

A Vodafone a Red Mozi szolgáltatásával harmadikként felzárkózik a Telenor és a Telekom által korábban elindított, MyTV és TV GO néven üzemeltetett online streaming szolgáltatásokhoz. A versenytársak esetében azonban fontos különbség, hogy mindkét említett rendszer kínál lineáris tévés tartalmat. Az operátorok közt jelentős különbség mutatkozik az online videotéka választékát illetően is, így a MyTV tékájának kifejezetten szegényes, legfőképpen a tévécsatornák VOD-tartalmaira fókuszáló választékához képest a Red Mozi már az induláskor az egyik legerősebb hazai streaming-kínálattal lépett a piacra.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

2

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 01:42

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.