Szerző: HIRDETÉS

2015. február 9. 09:49

Árban és minőségben is versenyképes a tintasugaras!

Nem tűnt el az innováció a nyomtatók piacáról, a HP új fejlesztése már az irodai lézernyomtatókat teszi múlt időbe. Általános nézet, hogy a tintasugaras nyomtatók otthoni, a lézernyomtatók pedig céges használatra valók. Az új fejlesztéseknek köszönhetően a modern tintasugaras gépek azonban már teljesítményben, árban és minőségben is a lézeres nyomtatók fölé tudnak emelkedni, miközben megőrzik pozitív jellemzőiket, például az alacsony fogyasztást és az olcsó színes nyomtatást.

Magyarországon rengeteg előítélet van a tintasugaras nyomtatókkal szemben, pedig az új fejlesztéseknek köszönhetően ezek kis- és nagyvállalati környezetben is képesek bizonyítani. A HP PageWide technológiát használó tintasugaras multifunkciós nyomtatói a cég legújabb fejlesztését, a lap teljes szélességét lefedő nyomtatófejet használják, amely elképesztő nyomtatási sebesség elérését teszi lehetővé, a lézernyomtatókkal egyező minőségben, azok kompromisszumai nélkül.

A PageWide nyomtatófejekkel szerelt tintasugaras nyomtatók néhány éve jelentek meg a HP kínálatában, első körben a legdrágább, több tízezer dolláros multifunkciós gépekben. A fejlesztés azonban ma már az olcsóbb, széles körben használt irodai nyomtatókban is elérhető, minden előnyével együtt. A technológia lényege, hogy a teljes szélességű nyomtatófej fixen áll, a gépben csak a papír mozog – hasonlóan a lézernyomtatókhoz.

Lássuk a számokat!

A hazai Poli Computer számításai szerint irodai felhasználásban az X585-ös modellek jelentős, mintegy 50 százalékos költségcsökkentést tesznek lehetővé, nyomatköltségük listaáron 2,4 forint a fekete-fehér, és 9,5 forint a színes nyomatok esetében. A felhasználó vállalat ettől a ponttól dönthet úgy, hogy a megspórolt nyomtatási költségeket zsebre teszi, de dönthet úgy is, hogy fekete-fehér nyomtatásról hasonló költségek mellett a vizuális élményt emeli, és fekete-fehér nyomatokról színesre vált.

A tintasugaras nyomtatók az eltérő működési elv miatt lényegesen kevesebbet is fogyasztanak a lézernyomtatóknál. Míg utóbbiak (elsősorban a tintapor megszilárdítását végző beégetőmű) 1-1,5 kilowattot is fogyaszthatnak nyomtatás közben, a tintasugaras egységek fogyasztása ennek tizedét sem éri el, jellemzően 0,06 kilowatt körül mozog. A fogyasztásban mutatkozó különbség egy hétre kivetítve is jelentős, egy modern lézernyomtató 6-8 kWh-t éget el, miközben egy OfficeJet ennek negyedével, 1,5-2 kWh-val is megelégszik.

A modern tintasugaras gépek ráadásul már sebességben sem maradnak alul. A már említett OfficeJet X585 a gyártó specifikációja szerint az első nyomatot 8-9 másodperc alatt elkészíti, ezt követően pedig folyamatos teljesítménye 70 lap/perc.

A PageWide technológia több „fokozatban” is elérhető. A kisebb, 3-4 fős irodák részére a cég az OfficeJet Pro X476-os modellt kínálja, amely hasonló nyomatköltséggel dolgozik, mint a nagyobb testvérek. A magasabb teljesítményt igénylő nagyobb irodákat az OfficeJet Enterprise X585 szolgálja ki, ennek specifikációit írtuk le feljebb.

Ha további információt szeretne kérni az HP Officejet tintasugaras nyomtatóiról, keresse bizalommal kollégánkat: Kertay Zsolt (telefon: 06-1-354-0898, E-mail: kertay.zsolt@policomputer.hu).

[A Poli Computer Kft., a HP nyomtatók forgalmazójának megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról