:

Szerző: Gálffy Csaba

2015. január 27. 13:44

Early stage startupokra vadászik az Oxo Labs

Tovább bővíti tevékenységét a 2014. szeptemberében indult Oxo Labs - jelentette be ma az akcelerátor. Az Oszkó Péter nevével fémjelzett, kezdeti szakaszban lévő (early stage) startupok üzleti inkubációjával és nemzetközi piacokra juttatásával foglalkozó cég a januári feltőkésítés és csapatbővítés mellett bevezetett egy, a programjában résztvevő projektek számára kialakított, a nemzetközi piacon bevett konvertálható kölcsön-finanszírozási jellemzőit mutató terméket.

"Az ilyen típusú megoldásokra elsősorban azoknak az akcelerált projektjeinknek van szüksége, akik egy várható következő körös tőkeemelésig megoldást keresnek tevékenységük, fejlesztéseik finanszírozására" – mondta el Oszkó. A finanszírozási termék kialakítása a nemzetközi gyakorlatban "convertible note" néven ismert finanszírozási megoldás sajátosságait ültette át a hazai gyakorlatba úgy, hogy a tőke- és a hitelfinanszírozási eleme is teljes egészében megfeleljen a jogszabályi előírásoknak. A meghirdetett finanszírozási termékre évente mintegy 500 millió, projektenként maximum 50 millió forintnyi forrás fordítható.

A szeptemberben indult OXO Labs januárban jelentősen bővítette csapatatát és angyal befektetőket vont be partnerei körébe. Emellett a cégcsoport az OXO Labs akcelerátor programjában résztvevő startupok számára önálló, projektenként maximum 50 millió forintos finanszírozási terméket is meghirdetett. Az alig négy hónapja működő akcelerátor portfóliójában több mint egy tucat, a mobilfejlesztések, a vállalati szoftverek, a közösségi média, big data alkalmazások, a technológiai design és divat területén mozgó induló vállalkozás található.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az OXO Labs ezzel egyidejűleg tovább folytatja akcelerációs tevékenységét is. Ennek keretében már több mint egy tucat a mobilfejlesztések, a közösségi média, a vállalati szoftverek, big data alkalmazások, hardver fejlesztések, illetve más, a technológia, a design és a divat területén működő hazai startuppal dolgoznak együtt. „A tervek ambiciózusak: évi 15-20 új projektet tervezünk vállalni. Bár magasnak tűnik a szám, de egyáltalán nem lehetetlen: nem csak Magyarországon, hanem az egész régióban, azon belül elsősorban Ausztriában, Szlovákiában és Romániában vagyunk aktívak, rengeteg izgalmas projekt van a radarunkon” – mondta el Oszkó. A jó irányt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy akcelerált projektekből már van olyan, amelyet egy több szereplős befektetői kör következő körös tőkeemelésre befogadott.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.