Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Átvenné az irányítást az okosotthonok felett a Logitech

Hlács Ferenc, 2014. szeptember 19. 11:25
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új modellekkel egészítette ki Harmony távirányítóinak sorát a Logitech. Az eszközök az egyes háztartások már meglévő okoskütyüinek működését hivatottak összekapcsolni, illetve egységes kezelőfelületet biztosítanak azokhoz.

Új okosotthon-kiegészítőkkel állt elő a Logitech. A termékek a vállalat Harmony szériáját bővítik és a lakásban már meglévő okoseszközök működését hivatottak összehangolni. Az "okoskütyüt irányító okoskütyü" koncepciója elsőre kicsit furcsán hangozhat, miután azonban mára lassan a ház minden pontjára beszerezhetünk valamilyen automatizációs megoldást, nem hátrány, ha azokat számtalan különálló alkalmazás helyett egyetlen felületről irányíthatjuk.

Pontosan ezt célozza a Logitech Harmony Home rendszere, amely egy távirányítóból és egy Harmony Home Hub névre keresztelt központi egységből áll - utóbbi kommunikál a házban elszórt készülékekkel, Bluetooth, infravörös port, RF, illetve Wi-Fi segítségével. Noha ezek az interfészek nagyjából le is fedik a legtöbb népszerű otthoni okoseszköz kommunikációs csatornáit, akadhatnak kivételek, ezekhez a vállalat a Harmony Home Hub Extender kiegészítőt ajánlja, amely a Zigbee és Z-Wave protokollokat is támogatja.

A Logitech a központi egység mellé kétféle távirányítót is piacra dob, egy hagyományos, fizikai gombokkal felszerelt darabot és egy második, 2,4 hüvelykes érintőkijelzővel is ellátott modellt - az általuk kínált funkcionalitás ugyanakkor a cég okostelefonos alkalmazását letöltve is elérhető. A távirányítókról, illetve az appból érhetők el a  "Activities" funkciók, amelyekkel különböző előre beállított feladatok taníthatók a rendszernek. Példának okáért ha létrehozunk egy "Reggel" nevű beállítást, arra bökve a Harmony Home Hub automatikusan kiosztja a megfelelő utasításokat több eszköznek is, így felhúzódhat a redőny, bekapcsolhat a rádió és akár a termosztát is a kívánt értékre állhat, nem kell külön-külön állítgatni azokat.

A Harmony Home készülékek már elérhetők, fekete és fehér színekben. A Harmony Home Hub önmagában 100 dollárért vásárolható meg, az egyszerű gombos távirányítóval kiegészítve pedig 150 dollárért kapható. A legnagyobb, Harmony Ultimate Home csomagban találjuk az érintőkijelzős távirányítót, amelyhez egy töltő-dokkoló is jár, ezért a pakkért már 350 dollárt kell fizetni - noha a vásárlók zöme vélhetően beéri majd a Harmony Home Hubbal, hiszen a legtöbb okosotthonban egy okostelefon vagy tablet is akad. A többek között Zigbee-támogatást biztosító Home Hub Extender még nem kapható, de a cég szerint hamarosan elérhetővé válik.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.