Szerző: Hlács Ferenc

2014. augusztus 22. 09:13

Két új Chromebox az Acertől

Új olcsó Chromebookokat jelentett be az Acer. A kisvállalkozások és iskolák számára ideális viszonylag kis teljesítményű, jellemzően alacsony fogyasztású Chrome OS-es készülékek várhatóan jövő hónapban kerülnek a boltokba.

HIRDETÉS

Új Chromebox-szériáról rántotta le a leplet az Acer. A CXI névre hallgató készülékek hozzák a Chrome OS-t futtató PC-ktől megszokott kompakt méretet, és kivitelezésükkel sem igazán lógnak ki a sorból. A kis számítógépeket egy kétmagos, 1,4 gigahertzes Intel Celeron 2957U processzor hajtja, amely Haswell mikroarchitektúrára épül. Az Chromeboxok 2, illetve 4 gigabájt 1600 megahertzes DDR3-as RAM-mal felszerelt verzióban is kaphatók lesznek, a belső tárhelyről pedig egy 16 gigabájtos SSD gondoskodik - ettől a hardvertől a gyártó mindössze 8 másodperces bootidőt ígér.

Csatlakozókkal aránylag jól ellátták a Chrome OS-es masinákat, azokon gigabites Ethernet port mellett négy USB 3.0 csatlakozót találunk, ezekből kettőn keresztül akkor is tölthetjük az okostelefont vagy táblagépet, ha a Chromebox éppen ki van kapcsolva. A kütyün ezen felül egy SD-kártyaolvasó is helyet kapott, amelynek segítségével legfeljebb 32 gigabájttal toldhatjuk meg a gépek belső tárhelyét. Kijelzőkből mindjárt kettőt is csatlakoztathatunk hozzá, ebben egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó lesz a segíségünkre. Fülhallagatót vagy mikrofont egy kombinált audio jacken keresztül köthetünk a készülékhez. Persze nem kell miden területen a vezetékekre hagyatkozni, az eszköz ugyanis kétsávos a Wi-Fi-t és a Bluetooth 4.0 szabványokat is kezeli.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A CXI Chromeboxok VESA kompatibilisek, így a legtöbb monitor vagy akár TV hátoldalára is rögzíthetők - az ehhez szükséges modulokat a gyártó mellékeli a PC-khez, akárcsak egy a Google által jóváhagyott USB-s billentyűzetet és egeret.

A 2 gigabájt RAM-mal felszerelt Acer Chromebox 180, a 4 gigabájtos verzió pedig 220 dolláros áron lesz kapható és ahogy a Chrome OS-es készülékek általában, főként a kisvállalkozások és  az oktatási szektor számára lehetnek vonzók - az iskolakezdéshez a gyártó éppen jól időzítette a megjelenést. Az Acer úgy tűnik szinte pontosan az ASUS jelenleg elérhető megoldását vette célba, hiszen utóbbi gyártó portfóliójában is 180 dollárért találunk hasonló hardverrel ellátott Chromeboxot, igaz, abból Intel Core i3, sőt i7-es processzorral felszerelt verziók is kaphatók. Az Acer legújabb Chrome OS-es készülékei jövő hónaptól lesznek elérhetőek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 04:21

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.