:

Szerző: Gálffy Csaba

2014. június 6. 09:13

Tesztelhető a következő generációs Visual Studio

A Visual Studio "14" csak 2015-ben kerül piacra, az első, béta státuszú verziót azonban nyilvános próbára bocsátotta a héten a Microsoft. Az újdonságok között a vadonatúj fordító alrendszer, a C++ 11/14 szabványok kiterjedtebb támogatása és az Apache Cordova található.

Letölthető, kipróbálható a Visual Studio 14 - jelentette be S. Somasegar, a Microsoft fejlesztői divíziójának vezetője. A fejlesztői eszköztár várhatóan 2015-ben jelenik meg hivatalosan, az első nyilvános verziót azonban már a héten közzétette a készítő szoftverház. A bejelentés szerint a hivatalos rajt előtt lesz még legalább egy köztes, a teljes verzióhoz jobban közelítő kiadás, amelyet szintén nyilvános tesztre bocsát a Microsoft.

Community Technology Preview (vagyis béta)

A Visual Studio következő kiadását még nem tudjuk, hogyan fogják hívni (a VS14 csak kódnév), az új verzió által hozott képességek listája azonban egyre teljesebb. A Microsoft már korábban bejelentette, hogy a Roslyn kódnevű új .NET fordítóplatform, az ASP .NET v.Next (Project K) és az Apache Cordova támogatása része lesz a VS14-nek a 2015-ös megjelenésre. Emellett a cég tovább dolgozott a C++ 11/14 szabvány támogatásán, számos új funkciót fogad már az új IDE.

A következő kiadásban a C# és Visual Basic fordítók, valamint az IDE is a nemrég nyílt forráskódúvá tett Roslyn fordítóplatformra épülnek. Ez utóbbi, hivatalos nevén .NET Compiler Platform a Microsoft fordítóinak és kódelemző API-jainak gyűjteménye. A Roslyn április eleje óta nyílt forráskódú szabad szoftver, Apache License 2.0 alatt, elérhető a projekt kormányzásáért a nemrég létrehozott .NET Foundation felel. A Roslyn az IDE számára API-n keresztül hívható, külső service-ként igénybe vehető fordítókat ad, ez értelemszerűen nem csak VS-ből, hanem más IDE-ből is elérhető.

Visual Studio "14" - immár ASP.NET vNext sablonokkal

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cég ígérete szerint az RC (új nevezéktanban Preview Release) mérföldkő is elérhető lesz a hivatalos rajt előtt, a menetrend szerint még ebben az évben nyilvánosan tesztelhető lesz ez, funkcionalitásában már a végleges kiadással gyakorlatilag egyenértékű verzió is. A VS14 CTP innen tölthető le.

Tesztelhető a VS13u3 is

A VS14 fejlesztése mellett az előző generációt is csiszolja még a Microsoft, a cég nemrég kiadta a Visual Studio 2013 Update 3 első tesztverzióját - mindössze két héttel az Update 2 kiadása után. Az Update 3 frissítőcsomag javításokat tartalmaz az IntelliTrace és CodeLens funkciókhoz, illetve a tesztelési és hibakeresési eszközökhöz, illetve lehetővé teszi a .NET Native-val készített x86-os alkalmazások debugolását - a teljes lista a Microsoft oldalán érhető el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.