:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. május 8. 12:30

Itt Huawei legújabb csúcstelefonja, az Ascend P7

Bejelentette legújabb csúcskategóriás okostelefonját a Huawei. Az elődjéhez hasonlóan nagyon vékony Ascend P7-tel már LTE hálózatokra is kapcsolódhatunk és akkumulátora is nagyobb lett. A készülék már ebben a hónapban elérhető lesz Magyarországon is.

Megjelent a Huawei legújabb csúcstelefonja, amely a különösen vékony kivitelezéséről híres Ascend P6-ot követi a gyártó okostelefonjainak élén. A logikusan Ascend P7 névre keresztelt zászlóshajó elődjével ellentétben végre LTE-képes, és a gyártó szerint akkumulátoros üzemidejére sem lesz majd panasz. A kínai vállalat csúcsmodelljét egy saját fejlesztésű, négymagos HiSilicon Kirin 910T processzor hajtja, a már tavaly is súlyosan elavultnak számító Cortex-A9 magok 1,8 gigahertzen ketyegnek, a CPU mellett pedig egy Mali T450 GPU található, ez is többéves technógiának számít. A RAM mérete, akárcsak az előző generációnál itt is 2 gigabájt, a belső tárhelyé pedig 16 - nagyobb tárterülettel felszerelt kiadás várhatóan nem lesz az eszközből, cserébe viszont microSD-kártyával akár további 32 gigabájttal is megtoldhatjuk.

A kijelző 5 hüvelykes, IPS panel, 1920x1080 pixeles felbontással, ami ekkora méreten tekintélyes 445 ppi-s pixelsűrűséget jelent. A kamerák terén a Huawei nem fukarkodott: a P7 hátoldalára egy 13 megapixeles Sony hátsó megvilágítású (BSI) szenzorral felszerelt darab került LED vakuval, amelyhez a gyártó szoftvere olyan funkciókat is kínál mint a mára már alapvetővé vált panorámakép, vagy az eggyel izgalmasabb, hanggal vezérelt felvételkészítés. Az előlapi kamera felbontása is figyelemre méltó, 8 megapixel, amivel a cég nem titkoltan a "selfie" hullámot igyekszik meglovagolni, ehhez pedig több szoftveres kiegészítőt is kínál, mint a 10 fokozatú "szépítő" funkció, a panorámaszelfi, vagy az előnézeti képernyő önarcképekhez.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A P7-hez 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 vagy NFC segítségével is csatlakozhatunk, illetve mint már korábban is szó volt róla, LTE hálózatokra is képes kapcsolódni. Az előző modell 2000 mAh-s akkumulátorát itt már egy 2500 mAh kapacitásúra cserélték, emiatt a készülék kicsit hízott is a legendásan karcsú elődhöz képest: 6,2 helyett 6,5 milliméter vékony, amivel azért még bőven a legkeskenyebb modellek közé sorolható, emellett 120 helyett 124 grammot nyom, ami valószínűleg ugyancsak keveseknek tűnik majd fel. A nagyobb akkumulátort egyébként az erősebb hardver mellett vélhetően az LTE bevezetése is indokolta. A vállalat szerint a teljes feltöltéshez pedig 3 és fél órára lesz szükség.

Az okostelefon a legújabb 4.4.2-es KitKat Androiddal a fedélzetén érkezik, amelyre a Huawei saját, Emotion UI 2.3 felületét húzták. A készülék emellett több saját funkciót is felvonultat, mint a szuper-energiatakarékos üzemmód vagy a zaklatásszűrés, amellyel a nem kívánt hívásoknak vethetünk véget. A Huawei Ascend P7 várhatóan május végén kerül a boltokba Magyarországon, ajánlott kiskereskedelmi ára 449 euró. A telefon rózsaszín, fekete és fehér színekben lesz kapható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.