Szerző: Hlács Ferenc

2014. április 11. 10:42

Mindjárt itt az eddigi legnagyobb Veletech

A Mobilarena és a Prohardver idén is megrendezi az ország legnagyobb informatikai és telekommunikációs kiállítását, a Veletechet. Az eseményen a legújabb és retro kütyük mellett a előadások és elektronikai workshop várja az érdeklődőket.

Magyarország legnagyobb kütyükiállítása, a Veletech idén sem maradhat el, a rendezvény Mobilarena és a Prohardver szervezésében április 19-én, a Millenárison nyitja meg a kapuit. Aki az elmúlt években részt vett a kiállításon, tudja, hogy nem csak a különböző gyártók standjainál lehet majd szemügyre venni azok legújabb készülékeit, de IT szakemberek előadásainak megtekintésére is lehetőség lesz. A kiállító cégek között a Samsung, az LG, a Microsoft, a Mozilla, a Sony, a HTC, a Nokia, az iCentre (Premium Apple Reseller) és a Cooler Master is képviselteti magát, de sok más gyártóra is érdemes számítani.

A legújabb okostelefonok mellett a Mobilmementók telefonkiállításon a letűnt korok legendás készülékei is megtekinthetők lesznek, a nosztalgia pedig a Retro videojáték-sarokban folytatható, ahol a régi játékkonzolok mellett többek között a Commodore 64 is helyet kap. A tavaly nagy sikert aratott moddingversenyre idén is mindenki számíthat, a budapesti H.A.C.K pedig elektronikai workshopot tart, ahol a vállalkozó kedvűek maguk is részt vehetnek a barkácsolásban.

04:56
 

Veletech 2013 - hivatalos rövidfilm

Még több videó

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

A SimHouse autószimulátor most sem hiányzik a felhozatalból, sőt a még teljesebb élmény érdekében az már Oculus Rift virtuális valóság headsettel is kipróbálható. A Veletechen a népszerű PlayIT videojáték-kiállítás is képviselteti magát, amelynek standjánál játékkonzolok és a Forza autószimulátor várják az érdeklődőket. A szervezők mindenféle korosztályra számítanak, sőt a három évesnél idősebb gyerekek számára egy Innovatív Gyerekkuckót is létrehoztak az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának támogatásával, ahol környezettudatos játékokat próbálhatnak ki.

Az informatikai és telekommunikációs kiállítás időpontja tehát április 19. szombat, délelőtt 10-től este 6-ig a Millenáris B Épületében várják a látogatókat. A 14 év alattiak és 60 év fölöttiek díjmentesen megtekinthetik a rendezvényt, a többieknek a belépőjegy 1000 forint. A Veletechről további részletes információk a hivatalos honlapon érhetők el. A nagy érdeklődés miatt a rendezők azt érik, aki teheti jelezze előre részvételi szándékát az esemény Facebook-oldalán.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról