Szerző: Bodnár Ádám

2013. november 8. 14:47

Nyolc hibajavítással köszönti a novembert a Microsoft

November 12-én adja ki a hónaban szokásos biztonsági frissítéseit a Microsoft. A vállalat weboldalán már elérhető az előzetes értesítés, amely a rendszergazdák számára közöl információkat, hogy felkészülhessenek a telepítésre.

Októberhez hasonlóan a novemberi patch kedden is nyolc javítást ad ki a Microsoft, derül ki az előzetes értesítésből. Az összes támogatott Windows érintett, beleértve a Windows 8.1-et is, ezek mellett az Office-t kellett bütykölni.

A nyolc frissítés közül három kapott kritikus besorolást a Microsofttól, ami azt jelenti, hogy felhasználói interakció nélkül kihasználható távoli kódfuttatási sebezhetőséget foltoznak. Ezek közül egy az Internet Explorer támogatott verzióiban (6, 7, 8, 9, 10, 11) van jelen minden operációs rendszeren, további kettőt pedig a Windows operációs rendszerek tartalmaznak. Érdemes megjegyezni, hogy az Internet Explorer 11 és Windows 7 kombinációját ez a javítás nem érinti a vállalat által közzétett sebezhetőségi mátrix, feltehetően a csütörtökön kiadott szoftver már tartalmazza a hiba javítását.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A piacon levő Windows operációs rendszerek közül az összeset javítani kell, érintett az XP, a Vista, a Windows 7, a Windows 8 és 8.1, valamint minden támogatott szerverváltozat (2003 és R2, 2008 és R2, 2012 és R2), beleértve a Windows Server Core telepítéseket is. Az egyik javításnak a telepítése ráadásul újraindítást igényel, a Server Core verziók esetében is.

A többi öt javítás "fontos" besorolású, közülük három Windows-hibát javít, kettő pedig Office-hibát foltoz. Érdemes kiemelni, hogy a Windows-frissítések egyike 8.1-ig bezárólag minden operációs rendszert érint, asztali és szerverváltozatokat egyaránt, a Server Core telepítéseket is, és újraindítást is igényel. Az Office-hoz kiadott javítások az összes támogatott verzióra érvényesek, 2003-tól 2013-ig, a Windows RT-be gyárilag beépített verziókat is beleértve.

A Microsoft most nem frissíti a héten publikált Office-sebezhetőséget, amelyre egyelőre csak gyorsjavítás érhető el. A végleges javítást megfelelően tesztelni ennyi idő alatt ennyiféle operációs rendszer és Office-változat kombinációjára lehetetlen feladat. Egyelőre nem tudni, lesz-e soron kívüli patch a TIFF állományok feldolgozásával kapcsolatos hibára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról