Szerző: Hlács Ferenc

2013. november 8. 10:48

Windows 7-re is megérkezett az Internet Explorer 11

Windows 7-re is megjelent az Internet Explorer 11. A Microsoft legelterjedtebb operációs rendszerére érkező böngésző néhány apróbb különbséget leszámítva teljesen megegyezik a Windows 8.1-ben láthatóval. A következő hetekben érkező frissítésre először az IE11 Developer és Release Preview verzióját futtatók számíthatnak.

Akik telepítették a Windows 8.1-et, már október 17-e óta használhatják az Internet Explorer legújabb, 11-es verzióját, mától pedig a Windows 7-et futtatók is letölthetik. A Microsoft operációs rendszerének legelterjedtebb verzióján az IE10 mellett eddig csak az IE11 Developer és Release Preview változataival találkozhattunk, előbbi  júliusban, utóbbi pedig szeptemberben vált elérhetővé. A böngésző végleges formája automatikus frissítésként érkezik, amelyet először a fenti bétákat futtató kapnak meg, a többiek pedig a következő hetekben számíthatnak rá.

Amennyiben egy vállalati rendszergazda szeretné letiltani az IE11 automatikus települését - mert például a céges belső alkalmazások IE10-re vagy korábbi verzióra készültek és a kompatibilitási tesztek még nem zajlottak le -, innen tudja a blokkoláshoz szükséges segédprogramot letölteni.

A megújult böngésző majdnem teljesen megegyezik a Windows 8.1-ben található párjával, ugyanakkor akadnak apróbb különbségek, ez a verzió ugyanis nem támogatja majd a Google SPDY protokollját, illetve kevésbé korlátozott biztonsági futtatókörnyezetettel érkezik. Az újítások túlnyomó része nem jelent nagy meglepetést, a kezelőfelület gyakorlatilag változatlan, a biztonsági frissítések mellett pedig megjelenik a szinkronizáció, a WebGL támogatás, a vállalat emellett fürgébb oldalbetöltést, jobb JavaScript teljesítményt és a CPU-használat visszaszorításával a notebookokon és tableteken kisebb fogyasztást ígér. A Microsoft szerint továbbá Windows 7 alatt az Internet Explorer 10-nél 9 százalékkal, a sebesség terén legközelebb álló rivális böngészőhöz képest pedig 30 százalékkal gyorsabb működést produkál az IE11.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Microsoft F12 fejlesztői eszközei is frissültek, a böngésző érintés-támogatással és az új Reading View móddal is kiegészült, amivel egyszerűbb, letisztult felületen olvashatók a webes tartalmak. A biztonsági funkciók sem maradtak érintetlenül, az NSS Labs értékelése szerint az Internet Explorer a felhasználó félrevezetésével telepített rosszindulatú programok mintegy 99 százalékát kiszűri, ezzel szemben a rivális Chrome csak azok 70 százalékát, míg a Firefox és a Safari csak 4 százalékát blokkolja.

A Windows 8 felhasználóknak ebben az esetben sajnos nincs szerencséjük, nekik az új verzió használatához rendszerüket 8.1-re kell frissíteniük, egyébként kénytelenek lesznek továbbra is az IE10-re hagyatkozni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról