Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 11. 00:09

SAP Systems Integrations AG: tőzsdei bevezetés

A SAP Systems Integrations AG pénteken közölte, hogy a cég tőzsdei bevezetése több, mint 10-szeresen túljegyzett, a szoftver tanácsadó cég értéke így 610 millió $, a várt kibocsátási árfolyam pedig 16,60$. A "szürke piacon" a SAP SI részvények 34,96$-on álltak a bevezetés előtt - ennek alapján kb. 1,3 milliárd $ a cég piaci értéke, ezzel az SAP SI a német csúcstechnológiai indexen, a Neuer Markt Nemax 50-en a 27. helyhez jutna.

Az SAP SI az SAP AG szoftver tanácsadó (rendszerintegrációval foglalkozó) részlege, az SAP AG kezében van a cég részvényeinek 53%-a. Szeptember 13-án az SAP AG 7 millió részvényét (24,4%-os részesedést) fogja eladni.

A tőzsdei bevezetés sikerének záloga egyrészt az SAP SI eddigi teljesítménye másrészt a cég német tulajdonosainak (SAP AG, Siemens AG és Software AG) jó szereplése.

SAP SI reményei szerint az idén 157 millió $-ra fog nőni a cég forgalma, szemben a tavalyi 132 millió $-ral. A cég tavalyi adózás előtti nyeresége 27 millió $ volt.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról