Szerző: mz

2000. szeptember 7. 20:36

Vezetéknélküli hálózatelérés notebookkal

A PC-ipar óriásai kegyetlen, ugyanakkor némileg mosolyt fakasztó versenyt vívnak az első olyan Windows rendszert futtató notebook piacra dobásáért, mely vezeték nélküli hálózati kapcsolatot biztosít. A vicces a dologban az, hogy az Apple Computer több, mint egy éve rendelkezik hasonló modellel, mely ráadásul olcsóbb is, mint az IBM vagy a Dell gépe.
Bár a két cég látszólag egymás ellenfele, mégis az Apple hagyományos piacára, az oktatás területére pályáznak. A Dell inkább a vállalati felhasználókra és az oktatási piacokra összpontosít, az IBM pedig a végfelhasználókat, kisebb vállakozásokat és iskolákat célozza meg.
A Pasadena-i DemoMobile bemutatón az IBM leleplezi ThinkPad i sorozatú notebookját, mely integrált vezetéknélküli hálózati kapcsolattal rendelkezik, lehetővé téve a számítógépes hálózatokhoz vagy akár az Internethez való kapcsolódást. A gépek - és a cég Bluetooth PC-kártyái - októberben kerülnek az üzletekbe.
A hírek szerint a Dell modellje sokban hasonlít versenytársára. A Latitude noteszgépek szállítása a hónap végén megkezdődik.
Mindkét cég azt állítja, ő lesz az első, aki olyan vezetéknélküli hálózati kapcsolatot biztosító modellel jelentkezik, mely belső antennával, az IEEE 802.11 LAN szabványnak megfelelően, 11 Mbit/sec sebességgel működik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról