Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Februártól többe kerül Windows 8-ra frissíteni

Bodnár Ádám, 2013. január 21. 08:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Január 31-én véget ért a Windows 8 kedvezményes frissítési időszaka, februártól csak jóval drágábban lehet megvásárolni az upgrade licencet - tette közzé a hivatalos blogban a Microsoft.

hirdetés

A Windows 8 megjelenése kapcsán az egyik legnagyobb meglepetést a korábbi operációs rendszerekről frissítést lehetővé tevő licenc alacsony árával okozta a Microsoft. Míg a Windows 7 és a korábbi verziók esetén az upgrade licenc ára száz dolláros nagyságrendű volt, a Windows 8 esetében 40 dollárba került az upgrade mindössze.

Drágul a frissítés

Ez a promóció azonban január 31-ig volt érvényes, ettől fogva jelentősen megdrágul majd a frissítés, írja a hivatalos Microsoft blog. A Windows 8 Pro upgrade edition ára 199 dollárra változik, a Windows 8 upgrade editionért pedig 119 dollárt kér a szoftvercég - ezek az árak egyébként megegyeznek a Windows 7 Home Premium és Professional upgrade licencek áraival. Emellett elérhető lesz a "sima" Windows 8-ból vállalati használatra alkalmasabb Pro verziót varázsoló csomag, amelyért 99 dollárt kell fizetni, valamint a Windows 8 Media Center Pack, amely 9,99 dollárba kerül.

Szintén 2013. január 31-én megszűnik a Windows Upgrade Offer promóció, amelynek keretében a Windows 7-tel telepített új PC-t vásárló ügyfelek jelképes, 15 dolláros áron kapták meg a Windows 8-at. A konstrukciót azért indította el tavaly júniusban a Microsoft, hogy az új operációs rendszer közeledésének hírére a vevők ne halasszák el tömegesen a PC-vásárlásaikat. Mivel az új szoftver már piacon van, a konstrukció feleslegessé vált, ezért kivezetik a piacról.

A Windows 8 tavaly augusztusban vált elérhetővé a mennyiségi licencvásárló ügyfelek számára és október végén jelent meg a boltokban. A NetMarketShare adatai szerint 2012 utolsó hónapjaiban meredek emelkedésbe fogott a Windows 8 elterjedtségét jelző grafikon az internetezők körében, azonban a szoftver részesedése még így is csak 1,72 százalék volt decemberben. Magyarországon a Gemius Rankings szerint a netezők 1,4 százaléka használ Windows 8-at, a HWSW látogatóinak körében az arány azonban megközelíti a 7 százalékot.

Lejártak az előzetesek

A Windows 8-ból két, hétköznapi használatra alkalmas előzetest adott ki a Microsoft, a Consumer Preview és a Release Preview azonban 2013. január közepén lejárt, az operációs rendszerek január 15. óta óránkénti újraindulással hívják fel a figyelmet arra, ideje lenne megvásárolni a végleges verziót vagy visszatérni egy korábbi változatra.

 

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.