Szerző: Bodnár Ádám

2012. augusztus 21. 11:32

Már él a Windows 8 upgrade akció

Augusztus 20-án indult el a Microsoft Windows Upgrade akció, amelynek keretében a Windows 7-tel telepített PC-k vásárlói kedvezményes áron vásárolhatják meg a Windows 8-at.

Magyar nyelven is elérhető a Windows Upgrade Offer weboldal, amely a Windows 7-tel telepített PC-k vásárlói számára lehetővé teszi a kedvezményes frissítést Windows 8-ra. Az akcióban azok vehetnek részt, akik 2012. június 2. és 2013. január 31. között vásárolnak PC-t Windows 7 operációs rendszerrel. A Microsoft célja az akcióval, hogy az új operációs rendszer október 26-án esedékes kiskereskedelmi megjelenése előtt se csillapodjon a kereslet a számítógépek iránt.

Csak magánszemélyek vásárolhatnak Windows 8 frissítésre jogosító kupont a kedvezményes program keretében, amennyiben jogtiszta Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional vagy Ultimate operációs rendszerrel előtelepített számítógépet vesznek. Nekik legkésőbb 2013. február 28-ig regisztrálniuk kell magukat a program weboldalán, adataik és a vásárolt PC adatainak megadásával, a Microsoft pedig a Windows 8 megjelenésének napjától kezdve elérhetővé teszi számukra az új operációs rendszer Professional változatát. Az operációs rendszer telepítőkészlete DVD-n is beszerezhető, de ezért külön kezelési költséget számít fel a cég.

Érdemes tudni, hogy az ajánlat a Windows 7-tel telepített PC-k vásárlóira vonatkozik, a letöltött szoftver bármilyen, arra alkalmas (Windows XP SP3, Windows Vista vagy Windows 7) számítógépre telepíthető. Ahogy azt a HWSW korábban már megírta, Windows 8-ra kizárólag Windows 7-ről lehet "simán" frissíteni, ilyenkor az adatok, fájlok, telepített szoftverek és beállítások is változatlanok maradnak. Ennek feltétele természetesen, hogy a régi és az új operációs rendszer egyaránt 32 vagy 64 bites legyen, tehát 32 bites Windows 7-ről nem lehet 64 bites Windows 8-ra közvetlenül frissíteni és fordítva sem.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A Windows 7-et megelőző verzió, a Vista esetében csak SP1 telepítése után lehet a felhasználói adatok és beállítások megtartása mellett Windows 8-ra frissíteni, de az alkalmazásokat ezt követúen újra kell telepíteni. Az SP1 nélküli Windows Vistáról történő upgrade csak az operációs rendszer tiszta újratelepítésével lehetséges - ugyanez a helyzet Windows XP-vel is, upgrade csak SP3 esetén működik, de itt is csak a felhasználói adatok maradnak meg.

A weboldalon olvasható információk szerint a frissítés árát 15 euróban határozta meg a Microsoft, a pontos összeg a vásárláshoz használt bankkártyát kibocsátó bank napi átváltási árfolyamától függ. A licencért különféle bankkártyák mellett PayPallal is lehet fizetni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról