Szerző: Dojcsák Dániel

2013. január 4. 07:51

2013-ra is ígér akciókat az Anonymous

A globális hackerszerveződés, az Anonymous is tett újévi fogadalmat: 2013-ban sem fognak eltűnni, sőt, szinte fenyegetően jelentették be, hogy számítson rájuk a világ idén is.

HIRDETÉS

A kinyilatkoztatás mellett a csoport készített egy videót is, ami a tavalyi kampányait és akcióit foglalja össze. A kisfilmben említésre kerül az amerikai igazságügyi minisztérium elleni támadás, az FBI piszkálása, a Universal Music és a Motion Picture of America weboldalai elleni akció, amire a MegaUpload bezáratása nyomán került sor.

A becsületbeli ügyekben való tiltakozások mellett az Anonymous büszkén vállalja, hogy a szír kormány weboldalai ellen is intézett támadásokat, amiért az ottani kormány az országon belüli internet leállításával és szűrésével fenyegetett. Kiberháborús eszközöket vetett be a csoport az izraeli kormányzat ellen is, a Gáza-övezetben történtek miatt tiltakozott az Anonymous. A vallások sem kerülték el a csoport figyelmét, egy akció során a Westboro Baptista egyház weboldalát törték fel a szélsőséges homofób ideológiáik miatt.

Arctalan fejetlenség

A csoport felhívja a figyelmet, hogy a videóban szereplő esetek csak példák, ennél sokkal több támadást hajtottak végre, s sok ezek közül jelenleg is folyamatban van - a szír akció például folyamatosan tart. Konkrét ígéretek nem hangzottak el, de a csoport állítja, hogy idén sem gyengül.

02:20
 

Join #Anonymous in 2013!

Még több videó

Ennek teljesen ellentmond a McAfee Labs által a napokban kiadott 2013-as internetbiztonsági előrejelzés, amely szerint az Anonymous visszaszorulóban van. A McAfee szerint a csoport teljességel nélkülözi a határozott struktúrát és bármilyen szervezettséget, gyakran állít hamis tényeket és látszólag öncélúan hackel mindenféle szervereket, pusztán szórakozásból, amivel folyamatosan rombolja saját hitelességét.

Más, korábbi jelentések is gyakran hangsúlyozták, hogy az egyébként valós teljesítményt is felmutatni képes Anonymous vélt tagságának csak néhány százaléka komolyan vehető hacker, a többiek általában forrúfejű tinédzserek. Ez a rendezetlenség biztosan szétzilálja a csoportot, de ez nem jelenti azt, hogy idén nem várhatóak nagyívű támadások. A McAfee jelentése szerint éppen az Anonymous halványulása hozza felszínre a magasszintű tudással rendelkező, de kisebb hacktivista csoportokat, amik a keletkező űrt kihasználva lecsapnak a katonai, vallási, politikai és egyéb extrém kampánytémákra, népszerűsítve önmagukat és magát az ügyet is.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A McAfee jelentése egyébként kitér arra, hogy az idáig megszokott támadásfajták mellett egyre több új mobilos módszer üti majd fel a fejét. A már eddig is létező, de elég ritka mobil féregtámadások robbanásszerű terjedését várja idén a biztonsági cég, azzal kiegészülve, hogy az eddigi botnetes és adatlopásos mechanikák kiegészülhetnek rosszindulatú vásárlásokkal, a mobil eszközről indított fizetésekkel. Az NFC kapcsán a McAfee arra figyelmeztet, hogy elsősorban nem a fizetőeszközök feltörése lehet a támadási forma, hanem az NFC-s eszközök fizikai térben való megfertőzése révén szerzett hozzáférés teszi majd lehetővé, hogy pénzt lopjanak az emberektől.

A 16 oldalas, teljes jelentés a McAfee oldaláról letölthető, ami az említett kategóriákon túl feldolgozza a klasszikus kártevők piacát is, a HTML5-ös támadási formákat, botneteket és a spamhelyzetet is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 11:45

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.