:

Szerző: Dojcsák Dániel

2012. augusztus 27. 15:48

Nagyra nőtt a Samsung kézi konzolja

A kizárólag játékra fejlesztett kézi konzoloknak nem túl ígéretes a jövője. Nem azért, mert az emberek nem játszanak már utazás közben, vagy nem érdeklik őket a kvarcjátékok leszármazottai. A sokkal univerzálisabb okostelefonok kiszorítják a kézi konzolokat, hasonlóan a navigációra használt PNA-khoz.

A kategória megteremtője az Apple volt, amikor bemutatta az első iPod touch készüléket, ami valójában egy GSM modul nélküli iPhone volt. A Samsung ezen a területen is követőként lépett fel azóta, s a Galaxy S sorozat mellett bemutatkozott egy telefonos képességeitől megfosztott androidos készülékcsalád, a Galaxy Player. A Samsung azonban továbbgondolta a kategóriát és az Apple-lel ellentétben nem egyszerűen letükrözte a telefonos készüléket, hanem egy valódi termékvonalat hozott létre belőle.

Szerdán több nagyobb bejelentés mellett a berlini IFA keretein belül a Samsung ennek a kategóriának bemutatja legújabb tagját, az 5,8 hüvelykes képátlójú Galaxy Playert. Az okostelefon és a tablet közti átmenetet egyre gyakrabban elmosni akaró Samsung a játékosoknak kedvez ezzel a hardverrel.

Az olcsóbb és valamivel kisebb Galaxy Player 5.0 800x480 pixeles felbontása után az 5,8 hüvelykes modell már qHD, azaz 960x540-es felbontást kap. Ezen felül Android 4.0 Ice Cream Sandwich, microSD kártyafoglalat előlapi kamera, GPS-támogatás és egy 2500 mAh-s akkumulátor csábítja majd a vásárlókat. A vásárlók választhatnak a 16 és a 32 gigabájtos tárkapacitású verziók között, azt viszont csak szerdán tudjuk meg, hogy mikortól érhető el az androidos kézi konzol, mennyibe fog kerülni és melyik piacokon kezd.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Galaxy Player méretei miatt már szinte közvetlen konkurense a 7 hüvelykes Nexus 7-nek, ami a Google saját márkás tablete az ASUS gyáraiból. A 7 hüvelykes tablet ugyanannyiba kerül, mint az 5 hüvelykes Galaxy Player, de a kijelző nem csak méreteiben, hanem felbontásában is nagyobb, az 1280x800 pixelen a 720p filmek is jól mutatnak már, igaz tárhelyből meg kell elégedni a 8-16 gigabájttal.

Ha valaki kíváncsi rá, hogy az új eszköz vajon milyen processzort, grafikus vezérlőt, illetve milyen szoftveres extrákat kap, akkor a következő napokban kövesse az IFA-val kapcsolatos híradásainkat. Az új eszközöket a HWSW Berlinben a bemutatókat követően azonnal ki is próbálja, így a specifikációk mellett gyakorlati tapasztalatokat is megosztunk majd. Az eszközzel kapcsolatosan egyelőre még csak egy koreai nyelvű közlemény jelent meg, ami a Samsungtomorrow.com oldalon olvasható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.