Szerző: Bodnár Ádám

2012. július 31. 10:31

Hálózatvirtualizációs céget vett az Oracle is

Az Oracle megvásárolta a hálózatvirtualizációban utazó Xsigót. A cél a nagyvállalati cloud telepítések megreformálása.

A VMware nagybevásárlása után az Oracle is rászánta magát egy hálózatvirtualizációval foglalkozó cég lenyelésére. Larry Ellisonék választása az Xsigóra esett, amelyet 2004-ben alapítottak hálózati berendezések fejlesztésével foglalkozó veteránok - többségük a Juniper Networksnél dolgozott egykor, de a vezetőségben van IBM-es és ciscós múlttal rendelkező mérnök is. A kaliforniai San Joséban székelő vállalatnak világszerte mintegy 300 ügyfele van, köztük nagy technológiai vállalatok (VMware, EMC, Avaya, SalesForce, Hitachi) és távközlési szolgáltatók (Qwest, SoftBank, Telus).

Hogy mennyit adott az Oracle az Xsigóért, nem nyilvános, ebből következtetni lehet arra, hogy a vételár nem volt túl nagy, legfeljebb néhány százmillió dollár - semmiképp sincs szó tehát olyan megaügyletről mint a múlt heti VMware-Nicira összeolvadás, amely 1,26 milliárd dollárjába került a virtualizációs piac vezetőjének. Az Oracle-Xsigo akvizíció a felek reményei szerint az ősszel lezárul, amennyiben a szükséges hatósági jóváhagyások is megérkeznek. Addig a két cég önállóan működik tovább.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Az Xsigo hálózatvirtualizációs szoftverei illeszkednek az Oracle kínálatába, segítségükkel a vállalat kiegészítheti portfólióját és széles ügyfélköre számára teheti elérhetővé az Xsigo megoldásait, amelyek segítségükre lehetnek adtközpontjaik modernizálásánál, valamint cloudok építésénél. Az Oracle weboldalán olvasható dokumentum szerint a vállalat legfontosabb célja az Xsigo termékeinek integrálása a saját megoldásaival, de a cég ígérete szerint azok továbbra is támogatni fogják más gyártók környezeteit is, ahogy eddig.

"Az Oracle felismerte, hogy a teljesítmény és a hatékonyság látványos növekedéséhez paradigmaváltásra van szükség a számítógépek és tárolók összekapcsolása terén és ahogy ezt a kapcsolódást menedzseljük. Az Xsigo lehetővé teszi bármilyen szerver, bármilyen hálózati eszköz és tároló összekapcsolódását, ezáltal egyszerűsíti a a cloud infrastruktúrák építését és üzemeltetését, ami jobb eszközkihasználtságot és teljesítményt eredményez alacsonyabb költség mellett" - indokolja a lépését az Oracle. "Mivel az Xsigo konszolidálja és virtualizálja a szerverek és tárolók összekapcsolásához szükséges fizikai erőforrásokat, ezáltal egyszerűsíti a szerverek és tárolók összekapcsolásának menedzsmentjét."

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 03:55

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.