Szerző: Koi Tamás

2012. február 1. 16:34

MédiaMánia helyett Mozaik díjcsomagok a T-Mobile-nál

Február 1-től átalakította havidíjas díjcsomag-portfólióját a T-Mobile. Mostantól a MédiaMánia díjcsomagok helyébe a Mozaik csomagok lépnek, közel azonos áron, illetve kissé átalakított szolgáltatásösszetétellel, valamint kedvezményrendszerrel.

Február 1-től átalakította havidíjas mobiltelefon-szolgáltatás díjcsomagjait a T-Mobile. A szolgáltató kínálatában idővel eltűnik a 2009 tavaszán bevezetett MédiaMánia díjcsomag-család, helyette megjelent egy új szolgáltatás-portfólió Mozaik néven. Az új díjcsomagok hasonló struktúrát követnek, mint a MédiaMánia, ugyanakkor hiányzik belőlük a mobiltévé szolgáltatás, illetve több olyan kedvezmény is megjelent kiegészítőként, melyek korábban nem voltak elérhetők. A percdíjak ugyanakkor kis mértékben nőttek, ezzel együtt a havi költségek is emelkedhetnek.

A Mozaik díjcsomag család a MédiaMánia választékhoz képest eggyel több, összesen hat ajánlatból áll, a legkisebb, Mozaik XS csomag 3000 forintos havi díjért vehető igénybe, míg a legnagyobb, Mozaik XXL csomag havi díja bruttó 20 ezer forint. Akárcsak a MédiaMánia esetében, úgy itt is lebeszélhető a teljes havi díj, a percdíjak azonban kis mértékben drágultak. így a Mozaik XS-sel hálózaton belüli irányba 34 forintért lehet telefonálni, míg a MédiaMánia XS esetében ugyanez a percdíj 32 forint volt (mindez azt jelenti, hogy a Mozaik XS-sel a havi díjba körülbelül 88 percnyi hálózaton belüli beszélgetés fér bele, míg a MédiaMánia esetében ugyanez az időtartam 101 perc volt). A Mozaik tarifák esetében további érdekesség, hogy az SMS díja nem a hálózaton belüli percdíjjal egyezik, mint eddig, hanem a hálózaton kívülivel, emellett nincs a csomagban automatikusan benne foglalt SMS, vagyis a szöveges üzenetek számottevően drágultak.

A díjcsomagok a beszédforgalom mellett leforgalmazható mobilnet-adatmennyiséget is tartalmaznak, ez a tarifától függően 200 megabájttól 3 gigabájtig terjed. Az adatforgalmi kereteknél a legfontosabb újdonság, hogy eltűnt a túlforgalmazási díj, így a Mozaik tarifáknál ha az ügyfél eléri a limitet, a szolgáltató a legtöbb mobilnet-opciónál ismert gyakorlat szerint lassítja a hozzáférés sebességét. Szintén újdonság, hogy csak a Mozaik L-csomagtól drágább tarifáknál kapnak az ügyfelek teljes, legfeljebb 21 Mbps sávszélességű hozzáférést a mobiladat hálózathoz, ez alatt 7,2 Mbps az elérhető letöltési sebesség, az eszköz képességeitől függetlenül.

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x)

A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x) A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

Fontos változás, hogy a Mozaik díjcsomagokból eltűnt a mobiltévés szolgáltatás, mely a MédiaMánia tarifák egyik integrált, ugyanakkor az előfizetők által legkevesebbet használt komponense volt. Helyette megjelentek az "extra kedvezményeknek" nevezett opciók, melyek plusz SMS vagy MMS csomagot, féláron hívható kedvenc számot, vagy egységesített percdíjat tartalmaznak (utóbbi esetben az előfizető hálózaton kívül is hálózaton belüli percdíjakkal telefonálhat). A kedvezmények közül egy választható díjmentesen, utána minden további opciós csomagért havi bruttó 350 forintot kell fizetni.

A Mozaikhoz megszólalásig hasonló struktúrájú, és közel azonos árú díjcsomagok a Vodafone kínálatában is megtalálhatók (ez a Mátrix tarifacsalád), melyek szintén kínálnak díjmentesen választható bónuszokat. A Telenor Okostarifa-családja is hasonló elv alapján működik, itt azonban az internetforgalom mérése különválik attól függően, hogy böngészésre, vagy e-mail küldésre és fogadásra használja-e az ügyfél (ez korlátlan), vagy más jellegű forgalomra (itt forgalmi korlátot állapít meg a szolgáltató).

a címlapról