:

Szerző: Bodnár Ádám

2011. szeptember 22. 12:22

Rendkívüli frissítés jött az Adobe Flash-hez

Egy héttel azt követően, hogy frissítette Acrobat és Reader szoftvereit az Adobe, a vállalatnak rendkívüli hibajavítást kellett kiadnia egy olyan sérülékenységre, amit már aktívan kihasználnak.

A vállalat weboldalán megjelent biztonsági értesítés szerint a Flash Player 10.3.183.7 és korábbi verziói olyan kritikus sebezhetőségeket tartalmaznak, amelyek rendszerösszeomlást okozhatnak és lehetőséget adnak a támadónak hogy teljes irányítást szerezzen az áldozat rendszere felett. A hiba az összes, Flash Player által támogatott platformon jelen van, beleértve a Windows különböző változatait, a Mac OS-t, a Linuxot és a Solarist, valamint az Androidot is - utóbbi esetben a Flash Player 10.3.186.6 és korábbi verziók érintettek.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A frissítés összesen hat hibát foltoz, köztük egy cross-site scripting (XSS) sebezhetőséget, amelyet aktívan ki is használnak célzott támadásokkal - a neten terjedő kártékony levelekben ártó kódot tartalmazó weboldalakra csábítják a felhasználókat. A kártékony kód a Flashben levő XSS sebezhetőséget kihasználva a felhasználó nevében hajthat végre műveleteket más weboldalakon, például webmail rendszerekben.

Az Adobe Flash Player szinte az összes internetre csatlakozó PC-n megtalálható, a felhasználóknak mindenképpen ajánlott a szoftver frissítése. A legújabb verzió (10.3.183.10) letölthető az Adobe weboldaláról. A hibát a Google jelezte az Adobe-nak. A keresőcég saját böngészőjét, a beépített Flash Playerrel rendelkező Chrome-ot is nyomban frissítette.A Chrome a háttérben automatikusan frissíti magát, ráadásul ehhez egy nappal előbb megjelent a frissítés.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.