:

Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 23. 09:52

Sokat ígér a RIM új középkategóriás BlackBerryje

Újabb okostelefont leplezett le ma a BlackBerryket gyártó kanadai Research in Motion. A cég a felsőkategóriás termékcsalád bővítése után most a középkategóriát erősíti.

Újabb okostelefonokat jelentett be a Research in Motion (RIM) - a cég ezúttal a középkategóriás termékvonalat erősítette három, egymástól csak a rádiós norma támogatásában különböző típussal. Az újdonságok a jól bevált Curve márkanéven kerülnek forgalomba, a célcsoport változatlanul vegyes: ezzel a termékcsaláddal a RIM egyszerre kívánja az üzleti élet szereplőit, illetve a közösségi szolgáltatásokon keresztül szöveges üzenetekkel kommunikáló fiatalokat behálózni.

A BlackBerry 9350, 9360 és 9370 típusok rendre CDMA, GSM/UMTS és CDMA/GSM hálózatokkal kompatibilisek, utóbbi a beépített memória méretében is különbözik a két másik típustól: míg a 9370-es modellbe 1 gigabájt flash háttértár kerül, addig a testvéreiben fele ennyi memória található (a kapacitás microSD-kártyával természetesen bővíthető). A széria tagjai minden más tekintetben megegyeznek, a telefonok a klasszikus BlackBerry-jegyeket viselik, azaz jelen esetben is QWERTY-billentyűzetes megoldásokról van szó, az új Curve azonban sokkal vékonyabb (11 milliméteres vastagsággal) és kecsesebb lett, mint bármelyik elődje.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A most bemutatott modellbe 800 MHz-es Qualcomm processzor kerül 512 megabájt rendszermemóriával kiegészítve, alapfelszereltség az A-GPS modul, a Wi-Fi és Bluetooth-rádió, valamint a RIM a középkategóriás termékvonalban először épít be NFC-rádiót a készülékbe. Az új Curve kijelzője 2,44 hüvelykes képátlójú, felbontása 480x360 pixel. A telefonon a BlackBerry OS legújabb, 7-es változata fut, akárcsak a nemrég bemutatott csúcskategóriás újdonságokon, a 9900-as (Bold), és 9860-as, 9810-es típusokon (Torch).

A gyártó az új középkategóriás termékvonallal láthatóan igyekezett kompromisszummentes megoldást kínálni mind a készülék külsejét, mind a belső tartalmat tekintve. A most bemutatott Curve gyakorlatilag minden szempontból jobb mint a még ma is kapható Bold 9700/9780, ugyanakkor gyakorlatilag ez maradt a RIM egyetlen olyan okostelefonja, mely dacolva a divattal nem tartalmaz érintőkijelzőt. A pletykák szerint a Curve-széria hamarosan egy teljes érintőkijelzős, olcsó megoldással is kiegészülhet majd.

Az újdonság várhatóan szeptemberben kerülhet forgalomba a szolgáltatóknál, hazai megjelenésről egyelőre nincs információ.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.