:

Szerző: Koi Tamás

2011. június 2. 16:11

Olcsó androidos készülékekkel újítanak a szolgáltatók

Főként fiataloknak, illetve az okostelefonokat eddig a magas ár miatt nem választóknak kínálja két magyarországi mobilszolgáltató, a Vodafone és a T-Mobile legújabb készülékeit.

A Vodafone Magyarország kínálatában tegnap jelent meg a saját márkanéven értékesített érintőkijelzős Vodafone 858 Smart okostelefon, melyet nagyszabású, fiatalokat célzó rendezvény keretében mutatott be a szolgáltató. A vállalatnak nem a 858 Smart az első ilyen jellegű készüléke, a szolgáltatók kínálatában régóta szerepelnek saját márkanevű belépőszintű mobilok, melyek különösen feltöltőkártyás konstrukciókkal kelendőek.

A Vodafone 858 Smart éppúgy a kínai Huawei gyáraiban készül, mint a tavaly bemutatott, elődnek tekinthető készülék, a Vodafone 845. Az újdonság elsősorban a kijelzőt tekintve lépett tovább elődjén, a 2,8 hüvelykes, 240x320 pixel felbontású érintőpanel immár kapacitív technológiát használ. A mobil 130 megabájt belső memóriával rendelkezik, a rendszerprocesszor pedig a Qualcomm egy régebbi fejlesztésű, 528 MHz-es órajelen ketyegő megoldása.

Az új készülék 3G és WLAN hálózatokkal egyaránt képes adatkommunikációra, GPS-modul és FM-rádió is van benne, a fényképezője pedig 2 megapixeles felbontású. A Vodafone 858 Smarton az Android OS 2.2-es (Froyo) verziója fut, a szokásos alapalkalmazásokkal, melyek mellé az Android Market immár Magyarországról is elérhető fizetős vagy ingyenes alkalmazásválasztékból lehet mazsolázni.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A T-Mobile tegnap, a Vodafone rendezvényével egy időben jelentette be, hogy hamarosan piacra dobja új belépőszintű androidos okostelefonját, a move by T-Mobile-t. Az újdonság műszaki paraméterei szinte teljes egészében megegyeznek a Vodafone 858 Smartnál taglaltakkal, vagyis ez a mobil is 2,8 hüvelykes, 240x320 pixeles kapacitív érintőkijelzővel rendelkezik, és Android 2.2 fut rajta. A magenta színű szolgáltató új belépőszintű okostelefonja ugyanakkor valamivel több (150 MB) memóriával és gyorsabb (600 MHz-es) processzorral rendelkezik, a különbség azonban így is elhanyagolható a két termék közt.

A két szolgáltató közül a Vodafone láthatóan elsősorban a feltöltőkártyás konstrukciókat helyezi előtérbe az értékesítéskor, a Vodafone 858 Smart ugyanis VitaMAX-csomagban 19 990 forintért elvihető, míg a move by T-Mobile-ért cserébe tízezer forinttal többet kell otthagyni a kasszáknál Domino csomaggal. Havi előfizetéses konstrukcióban a Vodafone 858 Smart 70 forinttól, a move by T-Mobile nulla forinttól elvihető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.