Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 23. 12:37

Intel i870 chipkészlet a jövő szervereiben

HIRDETÉS

Az Intel Developer Forumon a cég képviselői nyilvánosságra hoztak néhány részletet az i870 alaplapi lapkakészletről, melyet szerverekbe szánnak. A chipkészlet érdekessége, hogy egyaránt kompatibilis lehet Rambus DRAM és DDR SDRAM memóriával.

Mike Fister, az Intel vállalati megoldásokkal foglalkozó részlegének ügyvezető igazgatója és egyben alelnöke elmondta, hogy az i870 2001 végén vagy 2002 elején debütál majd, és eleinte az Itanium utódát, a 64 bites McKinley processzort támogatja. Ám később ugyanez a chipkészlet pár alkatrész megváltoztatásával alkalmas lesz az IA-32 architektúrán alapuló Foster kiszolgálására, amely a Pentium 4 szerverekbe szánt kiadása.

"Az i870 hét olyan különböző alkatrészt tartalmaz, amelyek konfigurálásával a chipkészlet Rambus DRAM vagy DDR SDRAM memóriához egyaránt igazítható"- mondta Mike Fister. Az i870 2002 közepén lesz alkalmas a Foster processzor támogatására.

Az Intel más chipkészleteiről is kaphattak egy is információt a jelenlevők. Az i860 chipkészlet 2001 elején jelenik meg az asztali munkaállomások számára. Ez a lapkakészlet SDRAM memóriát támogat. Tulajdonképpen ez a dual channel Rambus DRAM memóriát támogató i840 utóda. A Xeon processzorokhoz 2001-ben a Galatin chipkészlet jelenik majd meg.

Mike Fister megemlítette a Plumas kódnevű lapkakészletet is, amely az InfiniBand architektúrára épül, és kétprocesszoros szerverek számára fejlesztik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 17:42

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.