Szerző: Bodnár Ádám

2011. március 3. 17:15

A legjobb stratégákat keresi a Microsoft

A Microsoft idén is megrendezi 24 órás WTW versenyét, amelyre március 26-27-én kerül sor a budapesti Millenárison - a fő támogató az evosoft. A csapatoknak egy valós idejű stratégiai játékban kell megküzdeniük egymás ellen, de a meccsek alatt a karaktereket nem billentyűzettel és egérrel, hanem saját fejlesztésű algoritmusaikkal kell irányítaniuk.

A korábbi rendezvényektől eltérően most nem egy Microsoft-technológia lesz a WTW középpontjában, a győzelemhez csupán jó ötletre és stratégiára lesz szükség. A csapatok feladata, hogy elkészítsék saját mesterséges intelligenciájukat egy klasszikus gyűjtögetés, építés, harcolás elemekből álló stratégiai játékhoz, és megmérkőzzenek egymással. Lippé Szabolcs, a Microsoft fejlesztői platform csoportjának egyik vezetője a HWSW-nek telefonon elmondta, a verseny során a csapatoknak több feladatot kell majd teljesíteniük a játékon belül.

A versenyre a korábbi három helyett két főből álló csapatok nevezését várja a Microsoft, a versenyzőknek csupán saját számítógépüket kell magukkal hozniuk az eseményre, amelyen lennie kell egy feltelepített Visual Studio 2010 fejlesztői környezetnek - az ingyenes Express verzió is használható. A megmérettetés alatt bármilyen eszköz igénybe vehető, amit a csapatok magukkal hoztak, de internetet és külső segítséget nem lehet használni. A munkához egy asztalt, két széket, áramot és korlátlan étel és italfogyasztást biztosítanak a szervezők.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Lippé Szabolcs szerint az eredményes szerepléshez nem kell profi programozónak lenni, ha valaki a "Hanoi tornyai" problémát meg tudja oldani egy C# nyelven írt programmal, már eséllyel indulhat a 2011-es WTW-n. A szervezők a csapatoknak a verseny kezdete előtt eljuttatnak egy  leírást, amiből fel lehet készülni a használandó technológiákból. "A tutorialok birtokában egy-másfél óra alatt el lehet sajátítani azokat az alapismereteket, amelyek birtokában már működő algoritmusokat és stratégiát lehet kidolgozni" - mondta Lippé Szabolcs.

A cél olyan stratégiák kidolgozása, amelyek segítségével a karakterek meg tudják oldani a különféle feladatokat, például bizonyos mennyiségű nyersanyag összegyűjtését vagy az ellenséges karakterek megölését - a meccsek alakulását kivetítőkön lehet majd követni, mint a nagy cybersport-eseményeken. Már több mint 70 csapat nevezett a 2011-es WTW-re, de a Microsoft várakozásai szerint ez akár 100-ra is növekedhet - további információkat beszerezni és nevezni a fejlesztőknek szánt devportal.hu oldalon lehet. Megfelelő érdeklődés esetén a jövőben akár online versenyeket is indít a Microsoft

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.