Szerző: Gálffy Csaba

2011. február 14. 12:44:00

Új tabletformátumot talált ki az LG

A két kialakuló méterkategória közé illesztette be új táblagépét az LG. A hét- és tízhüvelykes gépek előnyeit ötvözné a keskeny de hosszú, 8,9 hüvelykes kialakítással a koreai gyártó. Az Optimus Pad másik ütőkártyája a 3D lehet.

Rendkívül gyengén muzsikált az LG mobiltelefonos üzletága a tavaly, így nem csoda, hogy idén kegyetlenül belehúzott és megpróbálja felvenni a versenyt a Samsunggal a legjobb androidos okostelefon címéért. Abba a párharcba az Optimus 2X-et küldte az LG, a táblagépek ellen viszont az Optimus Pad lép ringbe.

Az új tablet legfeltűnőbb tulajdonsága a szokatlan méret és méretarány. Míg az iPad 4:3 méretarányú kijelzővel kapható, az LG készüléke 16:9-es méretaránnyal és csak 8,9-es átmérővel rendelkezik. Az LG szerint így sokkal könnyebb a gépelés - fektetett módban mind a 10 ujjunk használható a szélesebb kijelzőnek köszönhetően, álló helyzetben pedig hüvelykujjal lehet könnyebben gépelni, másrészt a kijelzőt sokkal jobban kihasználják a szélesvásznú videók. A kijelző felbontása 1280x768 pixel, így a képelemsűrűség valószínűleg nem lesz gond, mint az Apple gépe esetében.

optimus pad

Forrás: Engadget

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

Hardveres szempontból az Optimus Pad egy nagyra nőtt Optimus 2X-nek felel meg, ugyanúgy kétmagos, 1 GHz-es NVIDIA Tegra 2-es processzort tartalmaz. A kétmagos feldolgozásra szüksége is lesz a gépnek, a marketinggépezet ugyanis a 3D-s videófelvételt találta alkalmasnak a táblagép kiemelésére a versenytársak közül. Ennek megfelelően az Optimus Pad két kamerával rendelkezik a hátlapon, amelyek közösen dolgozva háromdimenziós videót tudnak produkálni. Az ilyen videót azonban a készülék nem tudja szemüveg nélkül visszaadni (ellentétben az Optimus 3D okostelefonnal), a teljes élvezethez 3D-s tévére vagy szemüvegekre van szükség - így viszont megkérdőjelezhető a funkció értelme. Szerencsére a gépbe került HDMI-kimenet, a térhatású videó élvezetéhez így tényleg "csak" egy megfelelő tévé kell.

Szoftveres oldalon az Optimus Pad standard Android Honeycombot vonultat fel, az LG megtartotta a Google operációs rendszerének gyári felületét, a Motorola Xoomhoz és a Samsung Tab 10.1-hez hasonlóan. Az új táblagép március folyamán kerül a boltok polcaira.

 

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 12:58

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.