Szerző: Bodnár Ádám

2011. február 10. 13:32

Újabb vezetők távoztak az AMD-től

A januárban lemondott Dirk Meyert két további AMD felsővezető távozása követi. Váratlanul és mindenféle magyarázat nélkül távozik a cégtől Bob Rivet operatív igazgató, valamint Marty Seyer stratégiai vezető.

Exodus

A 2000-ben az AMD-hez került Bob Rivet feladatait John Docherty veszi át, aki egyébként a gyártási tevékenységet irányítja - ez egy ideje már csak a szerződéses félvezetőgyártókkal kialakított kapcsolatot jelenti, mivel az AMD pár éve egy átszervezés során megszabadult saját a élvezetőgyártástól. Docherty 2006-ban került az AMD-hez, amikor a cég megvette a grafikus chipeket gyártó kanadai ATI-t. A 2002-ben a céghez érkezett Marty Seyer utódlását egyelőre Devinder Kumar lártja el, aki a vállalat kontrollere.

Az AMD szóvivője nem közölte, a távozott vezetők székeit mikorra töltik be és arról sem adott információt, hogy halad az új elnök-vezérigazgató felkutatása. Dirk Meyernek azért kellett távoznia a cég éléről, mert az igazgatótanács nem volt elégedett az AMD növekedésének ütemével - belsős források szerint. Bennfentes források szerint az AMD olyan, "látnok" típusú vezetőt keres, akinek irányítása alatt sikeresen be tud lépni az ultramobil szegmensbe, vagyis a hatalmas növekedés előtt álló tabletek, okostelefonok és egyéb eszközök piacára.

Lemaradásban

Az AMD az elmúlt években nem tudta érdemben felvenni a versenyt az Intellel, amely minden páros évben új gyártástechnológiát, páratlan évben pedig új mikroarchitektúrát vezet be a piacra, ezzel folyamatossá és a versenytársak számára már-már nyomasztóvá téve technológiai fölényét. A cég emellett sikerrel lovagolta meg a notebookok és más mobil eszközök terjedését, ellentétben az AMD-vel, amelynek első igazán alacsony fogyasztású platformja csak az idei CES-en mutatkozott be. Ez volt az AMD első új mikroarchitektúrája azóta, hogy 2007 őszén elrajtolt a Barcelona.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A negyedik negyedéves számok alapján az AMD processzorokért felelős részlege, a Computing Solutions 1,22 milliárd dollár bevételt ért el a negyedik negyedévben, ami lényegében változatlan éves összehasonlításban, az üzemi eredménye pedig 91 millió dollár volt, jóval kevesebb mint a 2009 végén elkönyvelt 161 millió dollár. A grafikus üzletág 424 millió dollár forgalmat bonyolított, ami szintén változatlan 2009 végéhez képest, a Radeonokért felelős divízió 68 millió dolláros üzemi eredményt tudott felmutatni, némileg többet mint egy éve, amikor 50 milliós pluszt mutatott a mérleg.

A Mercury Research nemrég nyilvánosságra hozott, 2010 negyedik negyedévére vonatkozó adatai szerint az AMD az x86-os processzorok pacán minden szegmensben csökkenő piaci részesedéssel kellett szembenézzen, a legnagyobb kudarcot a szerverek terén szenvedte el, ahol részesedése egy év alatt a felére esett és már csak 5 százalék körül jár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról