Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A Yahoo! Mail miatt fecseg sokat a Windows Phone 7

Bodnár Ádám, 2011. január 21. 15:14
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft azonosította a Windows Phone 7 egyes felhasználói által jelzett adatforgalmi probléma forrását. A szokatlanul nagy forgalmat nem az operációs rendszer okozza.

Amint arról a HWSW is beszámolt, a Windows Phone 7 egyes felhasználói váratlanul nagy 3G adatforgalommal szembesültek. A Microsoft megkezdte az eset vizsgálatát és arra jutott, nem az operációs rendszer, hanem egy utólag telepített szoftver forgalmaz óránként akár 3-5 megabájtot.

A redmondi vállalat viselt dolgaival gyakran foglalkozó Seattle Post Intelligencer megkeresésére a cég egyik szóvivője e-mailben kifejtette, egy windowsos telefonokra gyakran telepített külső megoldás gyári konfigurációs beállításai okozzák a vártnál nagyobb letöltést. "Felvettük a kapcsolatot hogy segítsünk a szükséges javítások elvégzésében és hogy kidolgozzuk a megoldást a konfigurációs problémára" - írja a szóvivő. "Úgy hisszük, a legtöbb jelentett esetben ez a felelős."

A vállalat képviselője közölte, a Windows Phone 7 készülékek vásárlónak csak néhány százaléka jelezte a problémát. Hogy melyik lehet a "szószátyár" szoftver, azt a Microsoft nem hozta nyilvánosságra, de külföldi lapok szerint a Yahoo! Mail a ludas a dologban.

A Windows Phone 7 nem (csak) POP és IMAP fiókként támogatja a Yahoo! Mailt, hanem szorosab integrációt biztosít hozzá, mint ahogy Hotmailhez és Gmailhez is. Ez azt jelenti, hogy a levelek mellett a fiókhoz tartozó más adatok, például névjegyzék és a naptár is a háttérben szinkronizálódik a telefonnal. Ez azonban még nem magyarázza meg, az adatforgalom miért 3G hálózaton megy akkor is, ha a készülék Wi-Fi hálózatra kapcsolódik.

Az Ars Technica cikke szerint a Windows Phone 7 az iPhone-hoz és egyes androidos modellekhez hasonlóan a képernyő kikapcsolása esetén a Wi-Fi kapcsolatot is megszakítja, hogy takarékoskodjon az akkumulátoros üzemidővel. Ilyenkor az adatszinkronizáció 3G hálózaton keresztól zajlik. A képernyő bekapcsolása után a Wi-Fi kapcsolat újra feléled, de ehhez némi idő kell.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.