Szerző: Bodnár Ádám

2012. április 16. 15:42

Gyengén kezdte az évet az SAP, de erősödést vár

Pénteken nyilvánosságra hozta első negyedéves előzetes eredményeit az SAP. A számok gyengébbek a vártnál, de a német szoftvercég optimista, határozottan állítja, hogy tudja tartani az éves célkitűzését.

Tizenegy százalékkal növekedett az SAP árbevétele az első negyedévben, adta hírül pénteken a cég. A nemzetközi számviteli szabályok szerint számított bevétel 3,35 milliárd euróra rúgott az SAP-nál, szemben az egy évvel korábbi 3,02 milliárddal. Az új licenceladásokból származó forgalom azonban változatlan árfolyamon számolva mindössze 1 százalékkal 640 millió euróra emelkedett. A cég nyereségtermelő képessége is romlott, az üzemi eredmény 630 millió eurót tett ki, ami mindössze 6 százalékos éves növekedést jelent - az üzemi eredményhányad a tavalyi 19,7 százalékról 18,8 százalékra romlott.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A vállalat az észak-amerikai értékesítés gyengeségével okolta a számokat. Bill McDermott társelnök-vezérigazgató elmondása szerint a vállalat változtatásokat szeretett volna végrehajtani az észak-amerikai értékesítési folyamatokban, azonban ezek végül nem hoztak eredményt - feltehetően ezzel lehet összefüggésben Robert Courteau észak-amerikai értékesítési vezető április elején történt távozása is..

Az SAP továbbra is kitart amellett, hogy szoftverértékesítési és kapcsolódó szolgáltatásai - amelyek a támogatást, verziókövetést jelentik - árbevétele 10-12 százalékkal emelkedik idén, üzemi eredménye pedig 5,05-5,25 milliárd euróra rúg, szemben a tavalyi 4,71 milliárddal. A tavalyi üzleti évben az SAP szoftverértékesítési és kapcsolódó árbevétele 16 százalékkal 11,36 milliárd euróra emelkedett. A vállalat teljes árbevétele meghaladta a 14,2 milliárd eurót, ezt 2014-re 20 milliárdra növelné a cég, elsősorban a Sybase révén megszerzett in-memory technológia felhasználásával fejlesztett HANA, illetve a mobil üzleti alkalmazások segítségével.

Ennek a jegyében fogant a Syclo felvásárlása is: az 1995-ben alapított, mobilos üzleti alkalmazásokban utazó, mintegy 200 főt foglalkoztató amerikai céget a múlt héten kebelezte be az SAP. A Syclo elsősorban iparvállalatok (gyártás, energetika) számára kínál speciális mobilos megoldásokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról