Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Mégis lett windowsos tabletje a HP-nak

Bodnár Ádám, 2010. október 22. 12:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Mielőtt Steve Jobs feburár végén bemutatta volna az iPadet, a CES-en Steve Ballmer egy Windows 7-et futtató HP tabletet demózott, amely végül csak most került piacra. A Slate 500-at nem a lakosságnak, hanem vállalatoknak szánják.

hirdetés

A Slate 500-at úgy is fel lehet fogni mint az évezred első éveiben kiadott, slate kivitelű, vagyis billentyűzet nélküli HP tc1000 tablet gépek utódát. Azokat a gépeket is kimondottan vállalati felhasználásra szánták, nincs ez másképp a Slate 500 esetében sem, amellyel a HP nem az iPadnek és a hasonszőrű lakossági gépeknek szeretne konkurenciát állítani, hanem az üzleti vevőket célozza meg, akiknek fontos a Windows 7 operációs rendszer. A fogyasztók kegyeit egy WebOS-alapú modellel szeretné elnyerni a cég, de ennek megjelenése később esedékes.

A 8,9 hüvelykes WSVGA kijelzővel rendelkező, gép 0,7 kilogramm tömegű, vagyis kisebb és könnyebb az iPadnél. A belsjében 1,68 GHz-es Atom Z540 processzort és 2 gigabájt memóriát találni, adattárolásról egy 64 gigabájtos SSD gondoskodik. Kamerából rögtön kettőt is építettek be a HP mérnökei, egy 3 megapixelest a hátlapra és egy VGA felbontásút az előlapra, utóbbi videochatelésnél lehet hasznos.

A Slate 500-on egy USB-portot helyeztek el, de az akkumulátor töltésére is használható dokkolón van még kettő, valamint egy HDMI-kimenet is. A HP azt állítja, a Slate 500 egy akkutöltéssel 5 órán át bírja szusszal. Adatbevitelre a mulitouch kijelző használható, amelyen megjelenhet egy virtuális billentyűzet, de lehetőség van akár a mellékelt tollal is írni rá, a Windows 7 ugyanis támogat kézírás-felismerést is.

A HP egyelőre csak az USA-ban forgalmazza a Slate 500-at, az ára 799 dollár, vagyis 100 dollárral kerül többe a 64 gigabájt memóriával felszerelt, csak Wi-Fi vezérlőt tartalmazó Apple iPadnél. A készülék nemzetközi forgalmazásáról csak később döntenek.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!