Szerző: Koi Tamás

2010. július 19. 09:45

Verhetetlen ára lett a Vodafone olcsó androidos mobiljának

Rendkívül kedvezőnek mondható áron kerül forgalomba hazánkban a Vodafone új, belépőszintű androidos okostelefonja, a 845.

A cégcsoport legtöbb leányvállalatánál kapható, saját márkás mobilt az elsősorban mobilhálózati berendezéseiről ismert kínai Huawei gyártja a Vodafone részére. A nagy volumenű megrendelés és a gyártó egyébként is nyomott árai együtt megtették a hatásukat: a Vodafone 845 itthon minden eddigi androidos mobilnál olcsóbban kerülhet forgalomba.

A magyarországi Vodafone kínálatában prémiumkategóriás előfizetéssel 14 990, komfort kategóriás előfizetéssel pedig 19 900 forintba kerül az újdonság, de még feltöltőkártyás csomagban is alig több, mint 30 ezer forintot kell érte fizetni. A cég ezzel leginkább a konkurencia hasonló célcsoportnak szánt megoldásának, a T-Mobile Pulse Mininek állított nagyon potens ellenfelet, a magenta színű szolgáltatónál ugyanis előfizetéssel adott esetben akár tízezer (kivéve egyes, akciós MédiaMánia ajánlatokat), feltöltőkártyás konstrukcióban pedig csaknem húszezer forinttal drágább a közel azonos tudású készülék, amit egyébként szintén a Huawei gyárt.

A Vodafone 845 egy olcsó androidos mobil, ehhez mértek a hardver képességei is. Az érintőképernyő csak 2,8 hüvelykes, felbontása mindössze 320x240 pixel. A 128 megabájt RAM mellett 512 megabájt flash háttértár kapott helyet, amelyet microSD kártyával bővíthet a tulajdonos. HSPA hálózazon legfeljebb 3,6 Mbps sebességű letöltésre van lehetőség, a Wi-Fi szabványok közül pedig csak a 802.11b/g támogatott. A Bluetooth (2.0 ADR) és a GPS azért megtalálható a specifikációk között, az FM-rádió azonban kimaradt a sorból.

A telefon hátoldalára egy 3 megapixeles autofókuszos kamerát álmodtak a Huawei mérnökei, amely videók rögzítésére is képes. Az 1200 mAh kapacitású akkumulátort USB-porton keresztül is lehet majd tölteni, a kis felbontású kijelző és a vélhetően nem túl izgága processzor miatt az üzemidő akár jobb is lehet az átlagosnál, persze ez a felhasználótól is függ. A készüléken a Google Android 2.1-es változata fut, a Vodafone számára minimálisan átalakított, magyar nyelvű kezelőfelülettel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról