Szerző: Bodnár Ádám

2010. április 19. 09:36

Ősszel jön a magyar Office 2010

Elkészült a Microsoft Office, SharePoint, Project és Visio 2010-es változata. A nagyvállalatok legkorábban április 27-én férhetnek hozzá a végleges verziókhoz, a magyarra lokalizált programok azonban csak ősszel érkeznek.

Jövő héten már letölthető

A Microsoft pénteken bejelentette, elkészült és gyártásba ment az Office 2010, a SharePoint 2010, a Visio 2010 és a Project 2010.

A programokat több hullámban bocsátja ki a Microsoft.TechNet- és MSDN-előfizetők már ezen a héten megkapják, a Software Assurance (frissítési garancia) licenccel rendelkező vállalatok jövő héten, április 27-én tölthetik le a szoftvereket, a mennyiségi licencvásárlók május 1-től kezdve kaphatják meg őket, áll a Microsoft Office fejlesztőcsapat hivatalos blogjában. A nemzetközi bejelentésre május 12-én kerül majd sor a SQL Server 2008 R2-vel, azonban ez pusztán formaság lesz, üzletekbe ugyanis június előtt nem kerülnek a termékek, a magyar lokalizált verziók pedig legkorábban ősszel jöhetnek, de konkrét dátumot nem közölt egyelőre a Microsoft.

Verziók, árak

Az otthoni felhasználóknak szánt Office Home and Student 2010 verzió (Word, Excel, PowerPoint, OneNote) 149 dollárba kerül majd dobozos változatban és három számítógépre is feltelepíthető egy háztartásban. A kisvállalatoknak ajánlott Home and Business (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook) dobozos ára 279 dollár, a Professional verzióért (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access, Publisher) 499 dollárba fog kerülni.

Újdonság, hogy az Office 2010-ből lesz egy otthoni felhasználásra szánt, teljesen ingyenes változat is, Starter néven. A kizárólag új PC-ken piacra érkező Office Starter 2010 csak a Wordöt és az Excelt tartalmazza, a felhasználók a képernyő jobb alsó sarkában reklámokat kapnak. A vállalat vezetői úgy gondolkodnak, az új windowsos PC-kkel együtt forgalomba kerülő szoftver megmutathatja a felhasználóknak, az Office valójában egy értékes szoftvercsomag, amiért érdemes fizetni és ha valaki kinövi a Startert, szívesen áldoz majd pénzt valamelyik fizetős változatért.

A fentiek mellett még két változat lesz elérhető az Office 2010-ből, a Standard és a Professional Plus, azonban ezek nem kerülnek kiskereskedelmi forgalomba, csak vállalatok juthatnak hozzájuk mennyiségi licenckonstrukcióban. Az Office 2010 Standard a Wordöt, az Excelt, a PowerPointot, a OneNote-ot az Outlookot és a Publishert tartalmazza, a Professional Plusban ezeken felül megtalálható az Access, az InfoPath, a Communicator, illetve a SharePoint Workspace (korábban Groove) is. Az Office 2010 lesz az első olyan verzió a termék történetében, amelyből 64 bites változatot is kiad a Microsoft, ennek futtatásához természetesen 64 bites operációs rendszerre van szükség.

Ingyenes frissítési lehetőség Office 2007-ről

A Windows 7-hez hasonlóan az Office 2010-hez is bejelentett egy frissítési programot a Microsoft. Azok a vásárlók, akik 2010. március 5. és szeptember 30. között megveszik az Office 2007 valamelyik változatát, megjelenésekor ingyen tölthetik le az Office 2010-et, vagy jelképes kezelési és postaköltségért megkaphatják DVD-n. A magyar változatokra ez az akció nem lesz érvényes, de az angol verzióra igen, tudta meg lapunk korábban a Microsofttól.

Az Office 2010 újdonságairól szóló cikkünk itt olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról