:

Szerző: Bodnár Ádám

2012. május 30. 12:26

Új magyar disztribútorral erősített az F-Secure

A Yellow Cube Kft. lett az F-Secure új magyar disztribútora, jelentették be a felek mai sajtótájékoztatójukon. A Yellow Cube az F-Secure teljes termékportfólióját forgalmazni fogja hazánkban, de a cég elsősorban a mobilos biztonsági megoldásoktól, valamint a Protection Service for Business szolgáltatástól vár sikereket a hazai piacon

Biztonság, szolgáltatásként

Az első PC-s vírust 1986-ra datálják, az F-Secure-t pedig 1988-ban alapították, a finn cég tehát már az IT-biztonsági piac nagy öregjei közé tartozik, mondta el Jukka Puputti, a vállalat regionális értékesítési vezetője. Puputti kitért rá, a vállalat 2001 óta kínál biztonsági szolgáltatásokat, amelyek iránt egyre nagyobb a kereslet. A Forrester 2010-es felmérése szerint a vállalatok számára a nagyobb biztonsági szint és a 24x7 órás elérhető szakemberi támogatás miatt a legvonzóbbak a biztonsági szolgáltatások, az alacsonyabb költség csak a negyedik leggyakoribb az említett okok mögött.

A Protection Service for Business előnye a versenytársakkal szemben a rugalmas előfizetés, akár havi konstrukcióban is hozzáférhető és tetszőleges számú PC-re, mobil készülékre és szerverre vásárolható meg. Az ügyfélnek nem kell több évre elköteleznie magát, ha elégedetlen, bármikor válthat. Emellett a konstrukció lehetővé teszi a dolgozók és eszközök számának gyors követését is, havi szinten vehetők fel és távolíthatók el eszközök egy önkiszolgáló portálon keresztül. "Biztonsági termékekkel a magyar piac már bőven le van fedve, szolgáltatással annál kevésbé" - mondta Bódis Ákos, a Yellow Cube ügyvezetője.

Több mint tíz éve utaznak mobilban

Az F-Secure az elsők között mutatott be mobilos biztonsági terméket még 2000-ben, az első symbianos okostelefonok megjelenésével egy időben. Kezdetben a Symbian volt a legelterjedtebb okostelefonos platform, és a kártevők is arra készültek leginkább, de már az Android vált a leginkább veszélyeztetetté. Boris Cipot, az F-Secure biztonságtechnikai mérnöke szerint a Google mobilos operációs rendszere már a Windows XP mögött a második leginkább támadott operációs rendszerré vált. Jelenleg mintegy 7500 mobilos kártevőt tart nyilván az F-Secure, de a számuk folyamatosan növekedik, elsősorban az androidos felhasználókat fenyegetik.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A finn cég a ma elérhető szinte össze mobil platformon kínál biztonsági megoldás, beleértve a még mindig nagy számban használt Symbiant, Androidot, iOS-t, BlackBerry OS-t és Windows Mobile-t. A napokban jelent meg az F-Secure Mobile Security biztonsági szoftvere a Google Play Store-ban, amelyben anti-malware mellett olyan komponensek vannak mint a webes tartalomszűrő, a készülék helyzetének követését és távoli törlését lehetővé tevő modul, amely SMS-t is küld egy előre beállított számra, ha a SIM-kártyát kicserélik benne. iOS-ra a Child Safe program az F-Secure újdonsága, ebben a szülők 15 kategória szerint tudják weboldalak elérését korlátozni.

VIPRE helyett F-Secure

Bódis Ákos elmondta, miután a GFI felvásárolta a Sunbeltet, a Yellow Cube által forgalmazott VIPRE vírusirtó gyártóját, megszűnt annak magyar nyelvű támogatása és a magyar verzió elérhetősége, ami érzékenyen érintette a közel 20 ezer hazai ügyfelet. Nekik most az F-Secure termékeit kínálja a Yellow Cube, a cél a felhasználói szám mintegy 50 százalékos növelése. A finn cég összes terméke elérhető magyar nyelven és a szolgáltatási háttér is magyar nyelvű hozzájuk, mondta el Bódis Ákos.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.