:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. február 23. 09:27

24 órás informatikai verseny diákoknak

Április közepén zajlik majd Gyulán az INFOmaraton nevű 24 órás informatikai verseny, amelyet diákok számára hirdetett meg a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium. A fődíj egy egyhetes római utazás.

Háromfős csapatok jelentkezhetnek az INFOmaraton versenyre, a határidő március 29. A megmérettetés egy online elődöntővel indul, a 20 legjobb csapat kerül meg az április közepén zajló döntőbe, amelyre Gyulán kerül majd sor. A támogatók között olyan informatikai cégek vannak mint az SAP, a Synergon, az Intel, az ESET és a Nav N Go.

A szervezők háromfős csapatok jelentkezését várják közoktatási intézményekből, gimnáziumok, szakközép- és szakképző iskolák, szakiskolák, TISZK-ek, alapítványi vagy magániskolák 17-22 éves diákjai vehetnek részt az INFOmaratonon. A versenyen előnyt jelentenek a hálózattervezési képességek (Cisco), a hardverek, irodai szoftverek (Office, Exchange) és adatbázisok (SQL) ismerete, webfejlesztési tapasztalatra (PHP vagy ASP) emellett szükség lehet szakmai angol nyelvtudásra is, no meg persze kitartásra és csapatmunkára.

Az elődöntőben megoldandó feladatok között lesz online teszt, szimuláció, illetve, adatbázis-tervezés. Az online teszt egy több kérdésből álló, az informatika különböző területeit (Windows Server 2008, hálózatok, Cisco-ismeretek, adatbázis-tervezés, nyílt forrású szoftverek, ASP vagy PHP) érintő feladat. A szimulációs feladatokat a Packet Tracer hálózatszimulációs  programmal kell megoldani. Az adatbázis-tervezéses feladathoz  csak a szabvány SQL-ismeretek szükségesek.

Az elődöntőben legjobban szereplő 20 csapat jut a döntőbe, ahol 24 óra áll majd a versenyzők rendelkezésére a feladatok megoldására. Hogy itt milyen jellegű megmérettetés várja a csapatokat, egyelőre nem tudni, de a szervezők szerint a főtámogatók kilétéből (pl. Wizz Air, Budapest Airport) következtetni lehet a megoldandó feladatok témájára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.