Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Dizájnos megoldások egész hada az ASUS-nál

Koi Tamás, 2010. január 06. 10:14
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Több új, a megszokottól eltérő külsejű és formatervezésű terméket leplezett le az idei CES alkalmával az ASUS. Az újdonságok - zömében hordozható eszközök - közt egyedi koncepciók, illetve piackész termékek is szerepelnek.

Mind közül a legjelentősebb, egyelőre formatervi szinten létező termék a Bang & Olufsen vezető dizájnerével, David Lewisszal közösen készített notebook, az NX90 Bang & Olufsen ICEpower. A letisztult, már-már ipari dizájnnal megálmodott gép külsejét zömében szálcsiszolt alumínium, illetve selymes, matt műanyag borítja.

A gép egyedi megoldásai közé tartozik a klaviatúra két oldalán elhelyezkedő dupla érintőpad, valamint a 18,4 hüvelykes képátlójú kijelzőt jobbról és balról szegélyező ICEpower hangszórók, melyek a Bang & Olufsen névhez hűen kristálytiszta, de legalábbis az átlagos noteszgépekhez képest jobb minőségű hangot adnak vissza. A gép további paramétereiről egyelőre keveset tudni, annyi mindenesetre bizonyos, hogy Core i7 processzor, legfeljebb 1280 gigabájtnyi háttértár (két merevlemezzel, vagy SSD-vel), valamint Blu-ray egység és USB 3.0 csatolók is az alapfelszereltség részét képezik majd. Megjelenési időt és árat egyelőre nem közölt a gyártó.

Nem koncepcióként, hanem egy meglévő termékcsalád továbbfejlesztéseként jön létre az Eee PC Seashell termékcsalád két új tagja, melyeket Karim Rashid dizájner közreműködésével alkotott meg a tajvani gyártó. Az Eee PC 1080P két színű fedlappal, rózsaszínben és kávébarnában jelenik meg, mindkét borítás anyaga selymes, minőségi benyomást kelt a gyártó szerint. Az alig több mint 1,1 kilogrammos, 10,1 hüvelykes kijelzővel ellátott netbookokba egymagos Atom processzor (Atom N450) kerül, 1 GB memória és legfeljebb egy 320 gigabájtos merevlemez társaságába. Az új dizájnnal készülő Eee PC 1080P februártól kerül a magyar boltok választékába, nagyjából 125 ezer forintos bruttó fogyasztói áron, Windows 7 operációs rendszerrel.

Az ASUS a fenti noteszgép-dizájnokon kívül több új koncepciót és terméket is leleplezett az idei CES alkalmával. Ezek közé tartozik egyebek mellett a Waveface koncepció, melyhez több termék is kötődik.

A Waveface Casa egy nagy, szélesvásznú kijelző, mely a gyártó elképzelései szerint médiacenterként, illetve internet terminálként is használható, a Waveface Light lényegében egy noteszgépforma-ihlette félbehajtható kijelző, a Waveface Ultra pedig egy hajlékony kijelzőből álló, csuklópánttá alakítható médialejátszó.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.