Szerző: Bodnár Ádám

2010. január 6. 09:58

Nyilvánosságra hozta az Office 2010 árát a Microsoft

A Microsoft bejelentette az Office 2010 különféle változatainak árát, illetve egy új, eddig ismeretlen verzió érkezéséről is beszélt.

Hivatalosan egyelőre nem tudni, pontosan mikor kerül boltokba az Office 2010, de az egyes változatok árát már bejelentette a Microsoft.

Az otthoni felhasználóknak szánt Home and Student verzió, amely a Wordöt, az Excelt, a PowerPointot és a OneNote-ot tartalmazza, 149 dollárba kerül majd dobozos változatban és három számítógépre is feltelepíthető egy háztartásban. Ha valaki nem dobozos terméket vásárol, csak egy termékkulcsot (product key card), akkor 119 dollárt kell fizetnie. A legkisebb cégeknek ajánlja a Home and Business változatot a Microsoft, ez 279 dollárba kerül dobozos termék formájában, termékkulcsként azonban mindössze 199 dollárt kérnek érte. Az Office 2010 Home and Business a Wordöt, az Excelt, a PowerPointot, a OneNote-ot és az Outlookot tartalmazza.

A boltokban megvásárolható Office-változatok közül a legdrágább a Professional, amelyben a Word, az Excel, a PowerPoint, a OneNote és az Outlook mellett a Publisher és az Access is megtalálható, valamint \"prémium\" terméktámogatás is jár hozzá. Az Office 2010 Professional ára dobozos termékként 499 dollár, termékkulcsként 349 dollár. Teljesen új, korábban nem ismertetett verzió a Professional Academic, amelyet a \"jogosult\" tanárok és egyetemi, főiskolai diákok vehetnek meg, a vásárláshoz diákigazolvány felmutatása szükséges Ez a változat ugyanazokat a komponenseket tartalmazza mint a Professional, az ára azonban csak 99 dollár. Az Office 2010 Professional Academic üzletekben és egyetemi campusokon is kapható lesz és a Home and Studenttel ellentétben csak egy PC-n használható.

A nyilvános információk alapján úgy tűnik, a product key card váltja fel az eddigi upgrade licencet, azaz ha valaki korábbi Office-változatról szeretne frissíteni, akkor ezt kell megvásárolnia. A key card lényegében egy hitelkártya-méretű műanyaglap, amire csak egy termékkulcs van felírva, ennek segítségével a gépre előre telepített Office-t vagy az ingyenes Starter Editiont lehet teljes verziós termékké bővíteni.

A fentiek mellett még két változat lesz elérhető az Office 2010-ből, a Standard és a Professional Plus, azonban ezek nem kerülnek kiskereskedelmi forgalomba, csak mennyiségi licencben lehet őket megvásárolni. Az Office 2010 Standard a Wordöt, az Excelt, a PowerPointot, a OneNote-ot az Outlookot és a Publishert tartalmazza, a Professional Plusban ezeken felül megtalálható az Access, az InfoPath, a Communicator, illetve a SharePoint Workspace (korábban Groove) is.

Az összes Office-verzió tartalmazni fogja a Web Applications-t, amely a Word, Excel, OneNote és PowerPoint böngészőből elérhető, webes változata. A Web Apps egyébként bárki számára elérhető, de az ingyenes verzióban reklámok jelennek meg, az Office-vásárlók viszont hirdetések nélkül használhatják majd a webes alkalmazásokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról