Szerző: Bodnár Ádám

2009. november 6. 10:29

IBM-ösztöndíj a legjobb informatikus hallgatóknak

Az IBM Great Minds ösztöndíj-pályázat keretében a legjobb közép- és kelet-európai informatikus hallgatók 3-6 hónapos szakmai gyakorlatra kaphatnak meghívást az IBM zürichi kutatólaboratóriumába.

December 9-ig lehet pályázni az IBM Great Minds ösztöndíjára, amelyet kimondottan a közép- és kelet-európai országok informatikus hallgatóinak hirdetett meg a Nagy Kék, immáron harmadik alkalommal. A Great Minds 2007-es indulása óta a zürichi labor összesen 10 diákot fogadott egy-egy 3-6 hónapos gyakornoki program keretében. A nemzetközi tehetségekből álló csapatba mindkét évben bekerült egy-egy magyar hallgató is, 2007-ben Szombath István, 2008-ban pedig Paljak Gergely, mindketten a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatójaként.

\"Nagyon inspiráló volt a kinti környezet, s ezt csak tovább fokozta a sokféle ember, kultúra és gondolkodásmód találkozása\" - mondta Paljak Gergely. \"Tetszett, hogy a gyakornoki program alatt is teljes értékű kollégaként tekintettek rám, s érdekesnek találták azokat a kutatásokat, amikben még itthon vettem részt a kiutazás előtt.\"

\"\"

A Great Minds 2010-re bármely közép-kelet-európai informatikus hallgató jelentkezhet, aki a beadás időpontjában nappali tagozatos mesterképzésben vesz részt. A pályázat benyújtásához angol nyelvtudásra, angol nyelvű önéletrajzra és motivációs levélre, valamint egy szintén angol nyelvű oktatói vagy dékáni ajánlásra van szükség. A pályázó hallgatók és a jelölő karok számára fontos tudnivalók az IBM zürichi kutatóközpontjának weboldalán olvashatók el.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 21:19

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.