Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Kipróbálható az Opera Mobile 10

Koi Tamás, 2009. november 03. 09:27
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A norvég Opera Software böngészői számtalan platformra érhetők el különböző változatokban, a kifejezetten okostelefonokra szánt Opera Mobile most érte utol a PC-s böngészőt verziószámban.

A szoftvercég új böngészője frissített kezelőfelületet kapott, így az alkalmazás a megtévesztésig hasonló a vállalat másik mobilos böngészőjéhez, az Opera Mini 5-höz, mely egyébként mindmáig a legnagyobb felhasználói táborral rendelkezik. A böngésző Java-alapú kisebb testvéréhez hasonlóan támogatja a füleket és a főlapon elérhető a speed dial funkciónak nevezett mozaikos elrendezés. A program portré és tájkép tájolásban egyaránt működik és kompatibilis mind az érintőkijelzős mind a billentyűzetes okostelefonokkal.

Az Opera Mobile 10 a fejlesztők ígérete - és a HWSW tapasztalatai szerint - a korábbi verzióknál jelentősen gyorsabb lett, nem csak az oldalak betöltődését, hanem a scrollozást és a zoomolást tekintve is. A programba belekerült az Opera Minit igazán népszerűvé és különlegessé tevő Opera Turbo is, mely lényegében nem más, mint egy proxyalapú böngészőmotor, melynek bekapcsolásakor a program az Opera szervereiről tölti le az előre renderelt - és betömörített - oldalakat, ezzel jelentősen spórolva a sávszélességgel és az adatmennyiséggel.

Az új verzió különlegessége továbbá, hogy a program előbb jelent meg Symbian okostelefon-platformra, mint Windows Mobile-ra, azaz az eddigi fő csapásirányt a jelek szerint háttérbe tolták az Operánál. A Microsoft operációs rendszerét futtató okostelefonok tulajdonosai jelenleg az Opera Mobile 9.7 bétaváltozatát próbálhatják ki, ez azonban még a régi dizájnnal készült és többek közt nincs benne az Opera Turbo technológia sem.

Az Opera Mobile 10 bétája Symbian platformra elérhető a http://www.opera.com/mobile/next/, vagy mobiltelefonról a http://m.opera.com/mobile weboldalról. A program használata továbbra is ingyenes.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.