Szerző: Koi Tamás

2009. szeptember 10. 14:53

Megérkeztek a 2010-es Norton termékek

Menetrendszerűen elkészültek a Symantec kliensoldali biztonsági alkalmazásainak új változatai. A Norton Antivirus 2010 és Norton Internet Security 2010 új felderítési módszert alkalmaz: a Quorum a Symantec szerint az eddigieknél hatékonyabban különíti el a kártékony kódokat.

A három évig fejlesztett Quorum a fájlok különböző tulajdonságait vizsgálva igyekszik megvédeni a számítógépet a kártékony kódoktól. A program az állományok létrehozásának idejét, méretét, a letöltés forrását és más tényezőket felmérve minősíti az adatcsomagokat, illetve összehasonlítást végez a Symantec saját tesztlaborjából, valamint más felhasználók számítógépeiről gyűjtött adatokkal. A Quorum ezek alapján osztályozza az állomány veszélyességi szintjét - a fejlesztők szerint ez a szkennelési módszer gyorsabb és hatékonyabb is, mint a hagyományos, heurisztikus keresés.

A Symantec a 2009-es Norton-termékektől kezdve - a korábbi felhasználói visszajelzéseket figyelembe véve - a biztonsági alkalmazások erőforrásigényének drasztikus csökkentését is célul tűzte ki maga elé. Ennek megfelelően a 2010-es Norton termékek továbbra is rendkívül gyorsan (a gyártó szerint kevesebb, mint egy perc alatt) telepíthetők, működés közben kevesebb memóriát foglalnak, illetve - részben a Quorum technológiának köszönhetően - az átlagosnál jóval gyorsabban végeznek a merevlemez szkennelésével. A sebességnek azonban ára is van, az Internet Security 2009 a gyors rendszerindítás alatt védtelenül hagyja a PC-t.

A Norton Antivirus 2010 és Norton Internet Security 2010 ismét új felhasználói interfésszel érkezik, mely a Symantec szerint átláthatóbb és egyszerűbb kezelést nyújt mint a korábbi verziók. A Norton Internet Security 2010-be új szülői felügyeleti modul és spamfilter is került, előbbi az online elérhető OnlineFamily.Norton termékre, utóbbi a BrightMail technológiájára épül.

A két új biztonsági alkalmazás honosított verziói egyelőre nem készültek el, az amerikai piacon mától kapható termékek rendre 40 (Norton Antivirus 2010) és 70 (Norton Internet Security 2010) dollárba kerülnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról