Szerző: Koi Tamás

2009. szeptember 10. 14:53

Megérkeztek a 2010-es Norton termékek

Menetrendszerűen elkészültek a Symantec kliensoldali biztonsági alkalmazásainak új változatai. A Norton Antivirus 2010 és Norton Internet Security 2010 új felderítési módszert alkalmaz: a Quorum a Symantec szerint az eddigieknél hatékonyabban különíti el a kártékony kódokat.

HIRDETÉS

A három évig fejlesztett Quorum a fájlok különböző tulajdonságait vizsgálva igyekszik megvédeni a számítógépet a kártékony kódoktól. A program az állományok létrehozásának idejét, méretét, a letöltés forrását és más tényezőket felmérve minősíti az adatcsomagokat, illetve összehasonlítást végez a Symantec saját tesztlaborjából, valamint más felhasználók számítógépeiről gyűjtött adatokkal. A Quorum ezek alapján osztályozza az állomány veszélyességi szintjét - a fejlesztők szerint ez a szkennelési módszer gyorsabb és hatékonyabb is, mint a hagyományos, heurisztikus keresés.

A Symantec a 2009-es Norton-termékektől kezdve - a korábbi felhasználói visszajelzéseket figyelembe véve - a biztonsági alkalmazások erőforrásigényének drasztikus csökkentését is célul tűzte ki maga elé. Ennek megfelelően a 2010-es Norton termékek továbbra is rendkívül gyorsan (a gyártó szerint kevesebb, mint egy perc alatt) telepíthetők, működés közben kevesebb memóriát foglalnak, illetve - részben a Quorum technológiának köszönhetően - az átlagosnál jóval gyorsabban végeznek a merevlemez szkennelésével. A sebességnek azonban ára is van, az Internet Security 2009 a gyors rendszerindítás alatt védtelenül hagyja a PC-t.

A Norton Antivirus 2010 és Norton Internet Security 2010 ismét új felhasználói interfésszel érkezik, mely a Symantec szerint átláthatóbb és egyszerűbb kezelést nyújt mint a korábbi verziók. A Norton Internet Security 2010-be új szülői felügyeleti modul és spamfilter is került, előbbi az online elérhető OnlineFamily.Norton termékre, utóbbi a BrightMail technológiájára épül.

A két új biztonsági alkalmazás honosított verziói egyelőre nem készültek el, az amerikai piacon mától kapható termékek rendre 40 (Norton Antivirus 2010) és 70 (Norton Internet Security 2010) dollárba kerülnek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 23:35

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.