:

Szerző: HWSW

2009. augusztus 26. 17:36

Okosabban kellene élni az IBM szerint

Ma már nem kérdéses, hogy az informatika az élet minden területén jelen van és egyre inkább behálózza a hétköznapjainkat, azonban ahhoz, hogy hatékonyan használjuk ki a benne rejlő lehetőségeket, még számos lépést meg kell tennünk.

\"\" Az IBM-nél úgy látják, a második évezred első évtizedében számos intő jel utalt arra, hogy a jelenlegi rendszerek nem működnek jól, gondoljunk csak a pénzügyi krízisre, vagy akár a környezeti fenyegetésekre, mint amilyen a globális felmelegedés. A vállalat szerint megfelelően megtervezett és összekapcsolt információs rendszerekkel még hatékonyabban használhatnánk fel a rendelkezésünkre álló erőforrásokat, jobb életminőséget érhetnénk el, a pénztárcákat és a természetet egyaránt kímélve.

Hamarosan 2 milliárd ember csatlakozik a világhálóra és néhány éven belül többször ennyi intelligens szenzor és más készülék ontja magából az adatokat az internetre, amelyeket megfelelően kezelve és felhasználva az élet minden területén jelentős előrelépést lehetne elérni, az energetikától kezdve a gyógyászaton és oktatáson át egészen a közlekedésig, szállításig.

Az energetikai rendszerek, közművek fejlesztésével hatékonyabban juthat el az áram, a gáz vagy a víz az otthonokba. A közlekedés optimalizálásával gyorsabban elérhetnénk a célhoz, miközben autónk kevesebbet fogyaszt és a buszok sem vesztegelnek a dugóban – megtakarítás és a kevesebb károsanyag-kibocsátás miatt környezetkímélő is egyben. Az egészségügyben a betegek adatainak jobb megosztásával elkerülhetővé válnának egyes fájdalmas vizsgálatok és kevesebbet kellene várni az orvosnál. Az IBM Egy jól működő világért víziója egy olyan elképzelést takar, amely szerint a rendelkezésre álló adatokat erőteljes háttérrendszerekkel elemezve olyan információkhoz juttatja az érintetteket, amelynek birtokában optimális döntéseket tudnak hozni.

\"\"

Nem az a kérdés, hogy az informatika rendelkezésre áll-e, hanem hogy az információt hogyan hasznosítsuk a leghatékonyabban. Erre próbál válaszokat adni az IBM Egy jól működő világért rendezvénysorozatán, amelynek témája az rendelkezésre álló erőforrások hatékonyabb felhasználása, intelligensebb, jobban integrált, takarékosabb és környezetkímélőbb megoldások létrehozása és működtetése.

A nemzetközi konferenciasorozat budapesti állomására szeptember 10-én kerül sor. A rendezvényen elsősorban iparvállalatok, a kereskedelmi, egészségügyi, pénzügyi és közigazgatási szektorban érintettek szerezhetnek hasznos információkat arról, hogyan tudnák IBM megoldások segítségével meglevő erőforrásaikat jobban felhasználva, egy jobb világ jegyében okosabban működni. A rendezvényről részletes információ az IBM weboldalán olvasható, ahol ingyenesen lehet regisztrálni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.